TILBYR HAGEN: Biskop Tor B. Jørgensen tilbyr romfolket i Bodø sin hageplass. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TILBYR HAGEN: Biskop Tor B. Jørgensen tilbyr romfolket i Bodø sin hageplass. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Biskop tilbyr romfolket sin hageplass

Biskop i Nordland, Tor B. Jørgensen, tilbyr nå romfolket i Bodø plass i bispegårdens egen hage til de finner annet oppholdssted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld varslet Bodø kommune at romfolket i Bodø måtte forlate oppholdsstedet sitt på Gråholten. Forrige uke ble de bedt om å flytte seg fra Rensåsen etter at Helse- og miljøtilsynet i Salten hadde vært på befaring på stedet.

- Kanskje biskopen har et husvære til dem. Han har gått høyt ut i mediene og sagt hva vi bør gjøre, sa varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) til Avisa Nordland tirsdag.

Biskopen har nå tatt ordføreren på ordet. Torsdag formiddag tilbyr han hagen ved Bispegården som midlertidig oppholdssted for romfolket.

- Dersom det ikke finnes andre løsninger i løpet av morgentimene, vil den aktuelle familien tilbys plass til sine telt i bispegårdens hage i et begrenset tidsrom, melder biskopen i et skriv til avisa.

- Erfaringer med en mer nyansert holdning denne sommeren, ville kunne danne et viktig grunnlag for den videre debatten både i byen og på landsbasis. Vi trenger en realistisk og human diskusjon om vårt samfunns mer langsiktige måte å møte de utfordringene romfolkets situasjon representerer i dagens «åpne» Europa - hvor også Bodø er en del, skriver biskopen videre.

(NTB)