Biskop tror historien vil dømme Norge hardt

Nå vil biskop Tor B. Jørgensen at Kirken gransker regjeringens asylpolitikk.

HISTORIENS DOM: - Hvor var medmenneskeligheten for de mennesker som var på flukt? Jeg er redd historien vil dømme oss hardt, sier Tor B. Jørgensen, biskop i Sør-Hålogaland. Dette bildet ble tatt på Veumaléen asylmottak i Fredrikstad i 2006. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HISTORIENS DOM: - Hvor var medmenneskeligheten for de mennesker som var på flukt? Jeg er redd historien vil dømme oss hardt, sier Tor B. Jørgensen, biskop i Sør-Hålogaland. Dette bildet ble tatt på Veumaléen asylmottak i Fredrikstad i 2006. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Hvor var medmenneskeligheten for de mennesker som var på flukt? Jeg er redd historien vil dømme oss hardt, sier Tor B. Jørgensen, biskop i Sør-Hålogaland.

Det var i dagens Vårt Land at han kalte regjeringens avgjørelse om å droppe ambisjonen om å gi enslige asylbarn samme rettigheter som foreldreløse norske barn som «ualminnelig tragisk».

Vil granske politikkenNå sier Jørgensen til Dagbladet at han vil ta initiativ til at biskopene samlet går gjennom Soria Moria II-erklæringen. - Man bør sette seg ned og vurdere denne erklæringen både når det gjelder asyl- og klimapolitikken. Dette bør i sin tid føre til uttalelse, sier Jørgensen.

Tidligere i dag gikk leder for Fellesorganisasjonen (FO) ut i Dagbladet og slaktet regjeringens asylpolitikk. - Dette er en skandale. Regjeringens behandling av mindreårige asylsøkere er forskrekkelig, sa FO-leder, Randi Reese, til Dagbladet. FO organiserer over 24.000 barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere.

- Folket bærer hovedansvaretBiskopen mener hovedansvaret for den strammere asylpolitikken ligger på den norske befolkningen, og ikke den rødgrønne regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer