- Biskopen har ikke fremmet forslag om å sparke Gelius

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ønsker at kjendispresten skal få en korrekt saksbehandling.

- IKKE FREMMET FORSLAG: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har ikke fremmet forslag for Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal sparkes, ifølge sin kommunikasjonsrådgiver. Foto: Jeanette Landfald
- IKKE FREMMET FORSLAG: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har ikke fremmet forslag for Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal sparkes, ifølge sin kommunikasjonsrådgiver. Foto: Jeanette LandfaldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Biskopen har ikke fremmet forslag til Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal avskjediges.

Det sier kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad i Oslo bispedømme til Dagbladet. Svarstad svarer på vegne av biskop Ole Christian Kvarme i saken om Einar Gelius og bråket rundt om at kirken angivelig ønsker å gi den profilerte presten sparken, slik NRK meldte i går.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for Bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sogneprest i Vålerenga kirke (...) og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», heter det i brevet, ifølge NRK.

Svarstad ønsker ikke å kommentere brevet, men sier at Kvarme og Gelius har vært i og er i samtaler. Han ønsker ikke å kommentere innholdet i samtalene.

- Biskopen er sjef og leder for en organisasjon. En av hans ansatte er i samtaler med sjefen, og biskopen kan ikke og må ikke kommentere en pågående personalsak i media, sier Svarstad.

Ingen permisjon Tidligere i dag kom det meldinger om at Gelius har tatt permisjon fra jobben. Dette avviser Svarstad.

- Gelius er i full jobb. Han er ikke i permisjon eller suspendert, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Forlegger Arve Juritzen som har gitt ut den omstridte boka «Sex i bibelen» sier Gelius ikke ønsker å besvare spørsmål fra media nå. - Han ønsker at personalsaken skal behandles ferdig, men han har bedt meg presisere dette: Einar Gelius har ikke søkt permisjon i forbindelse med denne saken. Han har tidligere søkt studiepermisjon, men dette er blitt avslått, skriver Juritzen i en pressemelding, melder NTB.
Biskop Kvarme er nå opptatt av at saken blir håndtert riktig.

- Kvarme er opptatt av at Gelius får en korrekt og riktig saksbehandling, og at hans rettigheter ivaretas gjennom disse samtalene, sier Svarstad.

- Kvarme har sitt på det tørre Leder Heinke Foertsch i Fagforbundet Teologene er blitt kontaktet av sitt medlem Einar Gelius, med ønske om juridisk bistand.

Det skal han få, men hun ser ikke for seg noen knusende seier over arbeidsgiveren.

- Det står i tjenestemannsloven at avskjedssak kan reises når en ansatt skader tjenestens omdømme. Arbeidsgiversiden har i denne saken sitt på det tørre, sier Foertsch til Dagbladet.

- IKKE PERMISJON: Både hans forlegger Arve Juritzen og hans arbeidsgiver Oslo bispedømme bekrefter at Einar Gelius er i full jobb og at han ikke er i permisjon eller er suspendert.
Foto: Nina Hansen
- IKKE PERMISJON: Både hans forlegger Arve Juritzen og hans arbeidsgiver Oslo bispedømme bekrefter at Einar Gelius er i full jobb og at han ikke er i permisjon eller er suspendert. Foto: Nina Hansen Vis mer