- Biskopen har ikke fremmet forslag om å sparke Gelius

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ønsker at kjendispresten skal få en korrekt saksbehandling.

- IKKE FREMMET FORSLAG: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har ikke fremmet forslag for Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal sparkes, ifølge sin kommunikasjonsrådgiver. Foto: Jeanette Landfald
- IKKE FREMMET FORSLAG: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har ikke fremmet forslag for Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal sparkes, ifølge sin kommunikasjonsrådgiver. Foto: Jeanette Landfald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): - Biskopen har ikke fremmet forslag til Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal avskjediges.

Det sier kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad i Oslo bispedømme til Dagbladet. Svarstad svarer på vegne av biskop Ole Christian Kvarme i saken om Einar Gelius og bråket rundt om at kirken angivelig ønsker å gi den profilerte presten sparken, slik NRK meldte i går.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for Bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sogneprest i Vålerenga kirke (...) og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», heter det i brevet, ifølge NRK.

Svarstad ønsker ikke å kommentere brevet, men sier at Kvarme og Gelius har vært i og er i samtaler. Han ønsker ikke å kommentere innholdet i samtalene.

- Biskopen er sjef og leder for en organisasjon. En av hans ansatte er i samtaler med sjefen, og biskopen kan ikke og må ikke kommentere en pågående personalsak i media, sier Svarstad.

Ingen permisjon Tidligere i dag kom det meldinger om at Gelius har tatt permisjon fra jobben. Dette avviser Svarstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer