Biskopen innrømmer medlemsfeil i den katolske kirka

Den katolske kirkes overhode i Norge, biskop Bernt Eidsvig, innrømmer at kirka har feilregistrert medlemmer.

- VI HAR GJORT FEIL: - I denne de siste års massive vekst, som har strukket Kirkens ressurser til det ytterste, innser jeg at det kan ha forekommet svikt i våre rutiner, der enkeltpersoner feilaktig har vært registrert som medlem i Den katolske kirke. Dette er dypt beklagelig, sier biskop Bernt Eidsvig i en pressemelding.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VI HAR GJORT FEIL: - I denne de siste års massive vekst, som har strukket Kirkens ressurser til det ytterste, innser jeg at det kan ha forekommet svikt i våre rutiner, der enkeltpersoner feilaktig har vært registrert som medlem i Den katolske kirke. Dette er dypt beklagelig, sier biskop Bernt Eidsvig i en pressemelding. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I flere artikler har Dagbladet avdekket at Den katolske kirke i Norge har registrert uvitende mennesker som medlemmer i kirka.

LES OGSÅ: Ble katolikk mot sin vilje (Krever innlogging til Dagbladet pluss)

Kirka får, som andre tros- og livssynssamfunn i Norge, offentlig støtte basert på medlemstall. I 2015 vil Den katolske kirke samlet få omlag 130 millioner i samlet offentlig tilskudd.

Medlemstallet i den katolske kirka i Norge vokst kraftig det siste snaue tiåret - og fra 66 000 til 140 000 bare mellom 2010 og 2014.

- I denne de siste års massive vekst, som har strukket Kirkens ressurser til det ytterste, innser jeg at det kan ha forekommet svikt i våre rutiner, der enkeltpersoner feilaktig har vært registrert som medlem i Den katolske kirke. Dette er dypt beklagelig. Der feil har forekommet - og eventuelt forekommer - forsikrer jeg om at disse er blitt og blir rettet opp så snart vi får vite om dem, sier biskop Bernt Eidsvig i en pressemelding.

- Vi er internasjonale Biskopen peker på stor arbeidsinnvandringen til Norge fra katolske land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer