Biskopens egen jurist om medlemsrotet: «Det er forsett, i verste fall grovt forsettlig»

Oslo katolske bispedømmes egen jurist slo alarm om «gjentatte forsettlige brudd på rutiner og lov». Biskop Bernt Eidsvig nektet henne varslerstatus.

NEKTET VARSLERSTATUS: Biskop Bernt Eidsvig ble varslet av bispedømmets egen jurist om flere mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken. Han svarte med nekte henen varslerstatus, fordi forholdene allerede var kjent for ham. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NEKTET VARSLERSTATUS: Biskop Bernt Eidsvig ble varslet av bispedømmets egen jurist om flere mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken. Han svarte med nekte henen varslerstatus, fordi forholdene allerede var kjent for ham. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «I denne saken er det ikke snakk om rutinesvikt, men gjentatte forsettlige brudd på rutiner og lov. Praksisen kan heller ikke begrunnes i at det de siste årene har vært en massiv arbeidsinnvandring til Norge».  

Den nådeløse konklusjonen står å lese i det juridiske varselet biskop Bernt Eidsvig fikk fra bispedømmets egen jurist, Eirin Larsen, 7. desember i fjor. Som Dagbladet omtalte onsdag, har Larsen nå sagt opp sin stilling i kirka.

I varselet, som Dagbladet har fått innsyn i etter offentlighetsloven, skriver hun at dersom rekrutteringen til kirka har foregått ved søk i telefonkatalogen, holder det ikke å skylde på utilstrekkelige rutiner: 

«Poenget er at man aktivt har søkt å oppnå medlemmer uten at disse har samtykket til en slik innmelding eller behandling av personopplysninger. Det er forsett, i verste fall grovt forsettlig».   

Les alle sakene om katolikkrotet her.        Nektet varslerstatus Juristen, som har avvist å kommentere saken overfor Dagbladet, skriver i varselet at eksterne advokater er hyret inn for de juridiske vurderingene i saken, og at hun ikke er blitt involvert i prosessen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.