Biskoper slakter regjeringen

Stiller seg sterkt kritiske innstramninger i asylpolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke biskoper stiller seg sterkt kritiske til regjeringens planlagte innstramninger i asylpolitikken.

Det er i første rekke punktene om familiegjenforening og mindreårige asylsøkere som opprører flere av landets biskoper, skriver Dagsavisen.

- Jeg tror effekten av disse innstramningene kan bli en inhuman prosess. Vi er et av verdens rikeste land og må ta ansvar for de fattigste, sier Laila Riksaasen, biskop i Tunsberg bispedømme.

Biskop i Agder og Telemark, Olav Skjevesland, mener Norge bør utvise langt større sjenerøsitet.

- I bunnen av denne asylpolitikken ligger det en holdning som er tranghjertet, mener Skjevesland.
- Lite raust 
Hamar-biskop Solveig Fiske er spesielt bekymret for asylbarna.

- Jeg er redd for at man vil ha en liten raus tilnærming til disse søkerne når målet er å begrense antallet, sier Fiske.

Biskop i Oslo, Ole Christian Kvarme, mener også at det er bekymringsverdig at mindreårige asylsøkere skal kunne sendes hjem ved fylte 18 år.

- Det er viktig at vi gjør det vi kan for å gi dem beskyttelse, men også at vi behandler barna på en verdig måte når de kommer til landet, mener Kvarme.


- Ikke lite rystende
Tor Berger Jørgensen understreker at å stå på de svakestes side er en viktig del av den kristne kulturarven.

- Jeg synes det er oppsiktsvekkende og ikke lite rystende at vi nå skal få en asylpolitikk som fokuserer på begrensninger framfor raushet, påpeker han overfor Dagsavisen.

- TRANGHJERTET: Biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark flankert av biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl. Begge tar sterkt til orde mot forslagene til ny asylpolitikk som beskrives som tranghjertet og inhuman. Også Oslo-biskop Ole Christian Kvarme slutter seg til kritikken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
- TRANGHJERTET: Biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark flankert av biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl. Begge tar sterkt til orde mot forslagene til ny asylpolitikk som beskrives som tranghjertet og inhuman. Også Oslo-biskop Ole Christian Kvarme slutter seg til kritikken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Også påtroppende Møre-biskop Ingeborg Midttømme og tidligere biskop i Nidaros, Finn Wagle, kritiserer regjeringens forslag til skjerpelser i asylpolitikken.

Mandag leverte Mellomkirkelig råd en skriftlig protest mot innstramningsforslagene.

(NTB)