Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bispemøtet advarer mot å slippe andre religioner til i kirka

Mennesker med ulik tro bør ikke delta i felles bønn, mener Bispemøtet.

 SKEPTISKE:  
Biskop Atle Sommerfeldt (t.v.) og fungerende preses i Bispemøtet Halvor Nordhaug under pressekonferansen ved avslutningen av Bispemøtet på Voksenkollen i Oslo fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKEPTISKE: Biskop Atle Sommerfeldt (t.v.) og fungerende preses i Bispemøtet Halvor Nordhaug under pressekonferansen ved avslutningen av Bispemøtet på Voksenkollen i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag presenterte Bispemøtet en ny veiledning for religionsmøter.

Utgangspunktet for saken er ulike ønsker om å la andre religiøse tradisjoner enn den kristne komme til uttrykk innenfor rammen av kirkelige handlinger, blant annet felles bønner der mennesker fra ulike religioner deltar.

Men dette er dypt problematisk, mener Bispemøtet.

- Mennesker av ulik tro kan tenne lys og sitte i stillhet sammen, og kanskje også be hver for seg, uten at noen av den grunn behøver å gå på akkord med sin tro og integritet. Men det er annerledes med en offentlig bønn formulert med ord i en liturgisk sammenheng, påpeker de.

- En slik bønn er noe mer enn bare å resitere en tekst. Den vil være rettet mot, og søke å opprette en relasjon med en guddom, og vil derfor være en form for gudsdyrkelse. Det er vanskelig å komme bort fra at en slik bønneform må vurderes som religionsblanding i konflikt med Det første bud, heter det i vedtaket.

Interreligiøse bønner kan derfor ikke praktiseres innenfor rammen av en gudstjeneste, kirkelig handling eller en annen offentlig samling, konkluderer Bispemøtet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media