Dobbeltdrapene i Marokko

Bistandsadvokat ønsker dødsstraff

De fire mennene som antas å stå bak dobbeltdrapet i Marokko bør få dødsstraff, ifølge den danske familiens bistandsadvokat.

BLE DREPT: I midten av mai starter mest sannsynlig rettssaken mot 24 menn som er siktet for å ha drept eller vært innblandet i drapene på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen i desember i fjor. - En forferdelig forbrytelse. De fire hovedtiltalte bør få dødsstraff, mener den danske familiens bistandsadvokat. Foto: Privat
BLE DREPT: I midten av mai starter mest sannsynlig rettssaken mot 24 menn som er siktet for å ha drept eller vært innblandet i drapene på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen i desember i fjor. - En forferdelig forbrytelse. De fire hovedtiltalte bør få dødsstraff, mener den danske familiens bistandsadvokat. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor ble norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) drept i Atlasfjellene i Marokko. Den allerede utsatte rettssaken skal etter planen startes den 16. mai.

- Jeg erfarer at aktor vil be om dødsstraff for tre eller fire hovedtiltalte. Jeg er helt enig i det. Drapsmennene har gjennomført helt forferdelige handlinger, og er fremdeles en fare for Marokko - og for verden, sier Khalil El Fataoui, advokaten til familien til den avdøde danske kvinnen Louisa Vesterager Jespersen, til Dagbladet.

- Ikke mennesker

Det er i alt 24 menn som er tiltalt i dobbeltdrap-saken, og som vil stille i retten. Advokat El Fataoui mener ikke at alle 24 bør få dødsstraff.

- Men de fire hovedtiltalte er ikke mennesker, men onde kriminelle som oppførte seg verre enn dyr. De bør få dødsstraff, og jeg er ganske sikker på at det er hva de til sist ender opp med, sier han til Dagbladet.

Dagbladet viser til at ingen får dødsstraff i Norge eller Danmark, men lurer på om det er den danske familien som har ytret et sikt ønske.

- De ønsker at rettssaken skal bli gjennomført og at de ansvarlige blir straffet. Men ikke om hvilken straff det blir. Det er opp til marokkansk rett, siden de grusomme drapene ble begått her, svarer advokat El Fataoui.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer