Bistandsadvokat slakter tingrettens behandling: - Søkte seg fram til informasjon under forhandlingene

Mener det kunne fått stor betydning dersom dommen ble stående. 

PÅKJØRT PÅ VEI TIL JOBB: Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet sitt barn i barnevogn. Foto: Privat / NTB scanpix
PÅKJØRT PÅ VEI TIL JOBB: Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet sitt barn i barnevogn. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sjåføren (53) som kjørte på og drepte Charlotte Bøhler Wilhelmsen 9. september 2014, ble i dag dømt til 75 dagers fengsel av lagmannsretten.

Saken ble anket etter at Oslo tingrett i fjor sommer frifant sjåføren, fordi det ikke kunne utelukkes at sjåføren hadde mistet bevisstheten i sekundene da Bøhler Wilhelmsen ble drept.

«Mulige årsak til ulykken er hos tiltalte tap av eller en betydelig nedsettelse av bevisstheten», skrev tingrettsdommer Torstein Hellesnes i dommen.

«Retten kan etter dette ikke se vilkårene verken for tilkjenning av oppreisning eller erstatning for lidt økonomisk tap er til stede. Tiltalte skal etter dette frifinnes», sto videre i den enstemmige dommen fra Oslo tingrett.

Mener tingrettens behandling var for dårlig

De etterlattes bistandsadvokat, Christian Lundin, sier til Dagbladet at saken ikke ble godt og grundig behandlet før i lagmannsretten.

- For tingretten opplevde de etterlatte en stemoderlig behandling av saken ved at rettens formann selv googlet seg frem til informasjon om besvimelse under hovedforhandlingen, og de etterlatte fikk ikke fremføre sitt syn på saken. For lagmannsretten ble dette rettet opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer