Bistandsadvokaten får 20 000 sider dokumenter

Bistandsadvokaten til Tom og Anne-Elisabeth Hagens barn får innsyn i hele politiets etterforskning.

NEKTER STRAFFSKYLD: Tom Hagen nekter for å ha noe kona Anne-Elisabeth Hagens forsvinning å gjøre. Parets voksne barn har vært svært kritiske til politiets etterforskning. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: Tom Hagen nekter for å ha noe kona Anne-Elisabeth Hagens forsvinning å gjøre. Parets voksne barn har vært svært kritiske til politiets etterforskning. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen måtte gå rettens vei for at deres bistandsadvokat skulle få innsyn i politiets etterforskning av bortføringssaken.

Etter at politiet ikke ville gi barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen innsyn i etterforskningen av den angivelige bortføringen av moren og drapssiktelsen mot faren, gikk barna videre til Nedre Romerike tingrett med kravet.

Kravet ble levert til tingretten 29. mai, men det var først 25. august at domstolen kom til konklusjonen om gi barnas bistandsadvokat Ståle Kihle innsyn i materialet, skriver Romerikes Blad.

– Begjæringen om innsyn i klausulerte saksdokumenter fra bistandsadvokat Ståle Kihle tas til følge mot taushetsplikt, skriver tingrettsdommer Håkon Schei Mentzoni i slutningen fra tingretten.

I kjennelsen går det fram at det er over 20 000 sider med etterforskningsdokumenter i saken rundt Anne Elisabeth Hagens forsvinning. Politiet opplyser at de ikke vil anke kjennelsen.

– Prinsipielt spiller det ingen rolle for meg at jeg har måttet underskrive en taushetsplikt. Det viktigste blir å ettergå om politiet har gjort en god nok jobb. Når jeg får en oversikt, kan det bety at jeg kan be politiet om å gjennomføre nye etterforskningsskritt i saken, sier Kihle til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer