NY VURDERING: Flere bistandsadvokater ber nå om en ny vurdering av Anders Behring Breivik.  John Arild Aasen frykter at faglig enighet vil være så kneblende dersom kommisjonen støtter rapportens konklusjoner, at det vil være umulig for ofrene å kreve ny rapport senere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NY VURDERING: Flere bistandsadvokater ber nå om en ny vurdering av Anders Behring Breivik. John Arild Aasen frykter at faglig enighet vil være så kneblende dersom kommisjonen støtter rapportens konklusjoner, at det vil være umulig for ofrene å kreve ny rapport senere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Bistandsadvokater vil ha ny Breivik-rapport

Bistandsadvokater er misfornøyde med den psykiatriske rapporten som erklærer Anders Behring Breivik utilregnelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bistandsadvokater er misfornøyde med den psykiatriske rapporten som erklærer Anders Behring Breivik utilregnelig og vil ha ny rapport utarbeidet av andre.

 - Vi vurderer sterkt å be om at det oppnevnes nye sakkyndige som kan gi en second opinion, sier bistandsadvokat John Arild Aasen til Klassekampen.

Han ønsker å innhente egne fagfolk til å granske rapporten før den rettsmedisinske kommisjonen har avgitt sin uttalelse før jul.

- Enighet kneblende - Vi frykter at mye av premissene for det de skal avgjøre, ligger der allerede. Kommisjonsmedlemmene får ikke snakket med Breivik på egen hånd og kan bare basere seg på det som står i rapporten, sier Aasen.

Han frykter at faglig enighet vil være så kneblende dersom kommisjonen støtter rapportens konklusjoner, at det vil være umulig for ofrene å kreve ny rapport senere.

Bistandsadvokat Brynjar Meling er blant dem som har reagert etter at rapporten slo fast at Breivik er psykotisk og strafferettslig utilregnelig. Meling har sendt brev til påtalemyndigheten for å be om at det blir oppnevnt nye sakkyndige.

Tror flere ønsker ny vurdering Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby tror flere bistandsadvokater kan slå følge.

- Jeg utelukker ikke at det vil være andre bistandsadvokater som vil be om en ny sakkyndig-vurdering. Det er så mange bistandsadvokater at det er høy sannsynlighet for at noen vil ha avvikende oppfatninger, sier Kraby.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad kan be om ny sakkyndigrapport hvis han ønsker det, men Lippestad sa onsdag til VG at Breivik vil avvente kommisjonens konklusjon.

NTB