Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bistandsavokat: - Har fått spørsmål om jeg kan bistå flere barn i saken

Bergen kommune setter inn store ressurser for å ivareta barn, deres foreldre og ansatte i barnehagen hvor det skal ha skjedd alvorlige overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Advokat Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for den fire år gamle gutten som skal ha blitt utsatt for grove overgrep. Han sier til Dagbladet at gutten har vært i avhør med politiet i dag.

- Jeg har bistått gutten under avhøret. Der var det en etterforsker, en politijurist og en person fra Barnehuset. Foreldrene er nå opptatt av å få ro rundt saken, og at politiet får etterforsket grundig. Jeg forstår det slik at det gjelder flere barn, og har fått spørsmål om jeg kan bistå flere barn i denne saken, men det er foreløpig ikke konkretisert, sier Knudsen.

Han vurderer saken som svært alvorlig.

Ønsker avhør Den mannlige barnehageansatte i 30-åra som er siktet for å ha voldtatt den fire år gamle gutten, skal i avhør ha erkjent overgrep mot i alt fem barn, skriver VG. Ifølge samme avis har han også erkjent å ha delt overgrepsbilder på nett.

- Politiet har hatt kontakt med foreldre med barn som etterforskerne ønsker å avhøre, sier Bergens kommunaldirektør Robert Rastad.

BA skriver i ettermiddag at den siktede mannen også har vært aktiv i et idrettsmiljø, der han har trent jenter ned i tiårsalderen.

Kommunaldirektør Rastad sier at det så langt ikke er kommet fram informasjon om at det skal ha skjedd rutinesvikt ved den aktuelle barnehagen.

Krav om innsyn Det har i seinere tid blitt stilt krav om innsyn til stellebord og andre rom i barnehager for å hindre at ansatte skal være helt usett sammen med barn.

- Vi har krav om åpne dører, men dette er en vanskelig balansegang. Noen barn vil også være aleine når de er på do, men kommunen vil gjennomgå alle mulige forhold i barnehagen når det har framkommet mer fakta fra etterforskningen, sier Rastad.

Forsvarsadvokat Beate Hamre ønsker ikke å kommentere noen opplysninger i denne saken, og viser til at fengslingsmøtet mandag gikk for lukkede dører.

- Store ressurser Kommunaldirektør Rastad forteller at kommunen nå har fokus på barna som er blitt berørt i denne saken, deres foreldre og de ansatte i barnehagen.

TAUS OM ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Eli Valheim får bistand fra Kripos. Hun har valgt å si lite om hva som er kommet fram i etterforskningen mot den barnehageansatte i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
TAUS OM ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Eli Valheim får bistand fra Kripos. Hun har valgt å si lite om hva som er kommet fram i etterforskningen mot den barnehageansatte i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Vi setter store ressurser inn i denne saken og har blant annet hentet inn dyktige pedagoger som skal avhjelpe dem som jobber i den aktuelle barnehagen. På den måten vil de fast ansatte der kunne trekke seg tilbake om de har behov for det, sier han.

I tillegg bistår kommunen med ansatte i informasjonsavdelingen for å gi all tilgjengelig informasjon til foreldre og ansatte i barnehagen.

- På den måten ønsker vi å sikre at barna får oppleve en så normal dag som mulig i barnehagen. Vi samarbeider tett med politiet om de tiltak vi iverksetter, sier kommunaldirektøren.

FORSVARER: Forsvarsadvokat Beate Hamre vil foreløpig ikke kommentere opplysninger fra avhør med hennes klient.

Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Forsvarsadvokat Beate Hamre vil foreløpig ikke kommentere opplysninger fra avhør med hennes klient. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart