Bistandsavokat: - Har fått spørsmål om jeg kan bistå flere barn i saken

Bergen kommune setter inn store ressurser for å ivareta barn, deres foreldre og ansatte i barnehagen hvor det skal ha skjedd alvorlige overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Advokat Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for den fire år gamle gutten som skal ha blitt utsatt for grove overgrep. Han sier til Dagbladet at gutten har vært i avhør med politiet i dag.

- Jeg har bistått gutten under avhøret. Der var det en etterforsker, en politijurist og en person fra Barnehuset. Foreldrene er nå opptatt av å få ro rundt saken, og at politiet får etterforsket grundig. Jeg forstår det slik at det gjelder flere barn, og har fått spørsmål om jeg kan bistå flere barn i denne saken, men det er foreløpig ikke konkretisert, sier Knudsen.

Han vurderer saken som svært alvorlig.

Ønsker avhør Den mannlige barnehageansatte i 30-åra som er siktet for å ha voldtatt den fire år gamle gutten, skal i avhør ha erkjent overgrep mot i alt fem barn, skriver VG. Ifølge samme avis har han også erkjent å ha delt overgrepsbilder på nett.

- Politiet har hatt kontakt med foreldre med barn som etterforskerne ønsker å avhøre, sier Bergens kommunaldirektør Robert Rastad.

BA skriver i ettermiddag at den siktede mannen også har vært aktiv i et idrettsmiljø, der han har trent jenter ned i tiårsalderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunaldirektør Rastad sier at det så langt ikke er kommet fram informasjon om at det skal ha skjedd rutinesvikt ved den aktuelle barnehagen.

Krav om innsyn Det har i seinere tid blitt stilt krav om innsyn til stellebord og andre rom i barnehager for å hindre at ansatte skal være helt usett sammen med barn.

- Vi har krav om åpne dører, men dette er en vanskelig balansegang. Noen barn vil også være aleine når de er på do, men kommunen vil gjennomgå alle mulige forhold i barnehagen når det har framkommet mer fakta fra etterforskningen, sier Rastad.

Forsvarsadvokat Beate Hamre ønsker ikke å kommentere noen opplysninger i denne saken, og viser til at fengslingsmøtet mandag gikk for lukkede dører.

- Store ressurser Kommunaldirektør Rastad forteller at kommunen nå har fokus på barna som er blitt berørt i denne saken, deres foreldre og de ansatte i barnehagen.

TAUS OM ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Eli Valheim får bistand fra Kripos. Hun har valgt å si lite om hva som er kommet fram i etterforskningen mot den barnehageansatte i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
TAUS OM ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Eli Valheim får bistand fra Kripos. Hun har valgt å si lite om hva som er kommet fram i etterforskningen mot den barnehageansatte i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Vi setter store ressurser inn i denne saken og har blant annet hentet inn dyktige pedagoger som skal avhjelpe dem som jobber i den aktuelle barnehagen. På den måten vil de fast ansatte der kunne trekke seg tilbake om de har behov for det, sier han.

I tillegg bistår kommunen med ansatte i informasjonsavdelingen for å gi all tilgjengelig informasjon til foreldre og ansatte i barnehagen.

- På den måten ønsker vi å sikre at barna får oppleve en så normal dag som mulig i barnehagen. Vi samarbeider tett med politiet om de tiltak vi iverksetter, sier kommunaldirektøren.

FORSVARER: Forsvarsadvokat Beate Hamre vil foreløpig ikke kommentere opplysninger fra avhør med hennes klient.

Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Forsvarsadvokat Beate Hamre vil foreløpig ikke kommentere opplysninger fra avhør med hennes klient. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer