Bistandsrøre i UD

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson var ikke til stede under giverlandskonferansen for Afghanistan i Oslo. Forklaringen får du her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NÅR CNNs REPORTERE forlater et katastrofeområde, forsvinner også PR-kåte hjelpeorganisasjoner. Da får den norske utviklingsministeren lov til å slippe til.

For i UD-systemet er det utenriksministeren og dennes statssekretær som har ansvaret når krigen og storpolitikken rår. Dermed blir det også de to som markerer seg både nasjonalt og internasjonalt, mens en utviklingsminister må leve i skyggen. Slik har det vært i mange år, men det betyr ikke at vi ikke har hatt dyktige utviklings- og bistandsministrer. En av de dyktigste sitter i statsrådsstolen nå. Hilde Frafjord Johnson har også klart å markere seg internasjonalt - mer enn utenriksminister Jan Petersen.

TIDLIGERE I HØST bidro Frafjord Johnson sterkt til at Verdenskonferansen for bærekraftig utvikling i Johannesburg ikke ble en fiasko. Men på giverlandskonferansen for Afghanistan har hun vært fraværende, selv om hennes representanter har vært til stede. Hun har møtt president Hamid Karzai og finansminister Ahsraf Ghani, men selve møtet på Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo har vært ledet av utenriksminister Jan Petersens statssekretær, Vidar Helgesen. Mens 15 giverland i Støttegruppa for Afghanistan, ASG, har skaffet 14 milliarder kroner til gjenoppbyggingsarbeidet i det krigsherjede landet, har Frafjord Johnson hatt andre gjøremål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer