BITCOIN: Eierne har opplevd solide kursfall de siste ukene. Foto: NTB/Scanpix.
BITCOIN: Eierne har opplevd solide kursfall de siste ukene. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Bitcoin:

Bitcoin-eiere får juling: - Kan fort falle mer

Tror bitcoin vil oppleve motvind i en god periode fremover.

(Hegnar.no): I midten av desember 2017 kunne eiere av bitcoin glede seg over at kursen passerte 19.000 dollar med god margin. De siste ukene har derimot vært preget av solide kursfall.

15. januar gikk investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning ut og sa at varsellampene blinket rødt i kryptovaluta- og boligmarkedet, mens de fortsatt lyste grønt i aksjemarkedet. Samme dag ble en bitcoin omsatt for 13.585,90 dollar.

I skrivende stund omsettes en bitcoin for 6.254,72 dollar, ned 9,54 prosent. Det betyr et verdifall på 53,96 prosent siden Myrseths advarsel for tre uker siden.

Motvind i tiden fremover

- Jeg tipper at bitcoin og kryptovalutaer generelt vil oppleve motvind i en god periode fremover. Årsaken er at kryptovalutaer nå har kommet på toppen av den politiske agendaen, og vi ser for tiden en aggressiv regulatorisk «crackdown» som vi aldri har vært vitne til tidligere, sier Stig Myrseth til Hegnar.no.

Myrseth minner om at Kina stenger kryptobørser mens Facebook har lagt ned forbud mot annonser for ICOs. Videre har en rekke amerikanske banker nylig forbudt kundene sine å bruke betalingskort for å handle kryptovalutaer.

Han mener plassen for kryptovalutaer i den legale økonomien blir stadig mindre.

Sjelden lurt å vedde mot statsmakten

- Så lenge myndighetene aktivt slår ned på kryptovalutaer, vil minste motstands vei være ned. Det er sjelden lurt å vedde mot statsmakten. Foreløpig synes myndighetenes skepsis til kryptovalutaer snarere å øke enn det motsatte. Det haster med andre ord neppe å kjøpe bitcoin eller andre kryptovalutaer. De kan fort falle mer, sier Myrseth til Hegnar.no.

BITCOIN: Verdien av bitcoin har økt med over 1500 prosent det siste året. Men hvordan fungerer verdens første kryptovaluta med desentralisert kontroll? Video: Filter Nyheter Tegninger: Pål Nordseth Klipp: Tora Lind Berg Musikk: Kevin MacLeod Vis mer

For at vi skal se en varig bunn, kreves trolig at myndighetene gir klarere signaler angående kryptovalutaene sin legale status og etablerer klare kjøreregler for bruk av dem.

- Det kommer nok, men kan ta sin tid. Byråkratiets kvern maler langsomt, avslutter Myrseth.

Andre økonominyheter:
Børsene stuper – analytiker spår rentesjokk​
DNB Markets: Blodrødt i aksjer