Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bitcoin har stupt over 63 prosent i verdi

Siden begynnelsen av desember har problemene stått i kø for bitcoin-entusiastene.

BITCOIN: Verdien på bitcoin har rast i verdi de siste månedene. Foto: REUTERS/Jim Urquhart
BITCOIN: Verdien på bitcoin har rast i verdi de siste månedene. Foto: REUTERS/Jim Urquhart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Bitcoin raser videre og tirsdag morgen falt den til 421,09 dollar, ifølge coindesk.com. Så sent som 4. desember i fjor var kursen på det høyeste på 1.147,25 dollar.

Årsaken er trolig at flere medier de to siste dagene har meldt at japanske Mt. Gox, markedsplass for ca. seks prosent av handelen i bitcoin, har vært i trøbbel og nå skal være borte.

Teknisk feil eller konkurs? Wall Street Journal skriver for eksempel at siden tilsynelatende er slettet, og det skal ikke være en teknisk feil. Dermed er 744.408 bitcoins verdsatt til rundt 350 millioner dollar - eller drøye 2,1 milliarder kroner - ute av handel. I verste fall er de kanskje borte.

Business Insider mener det kan dreie seg om en konkurs, mens andre mener at det er på grunn av massiv hacking.

Da Mt Gox stoppet handelen for en drøy måned siden var forklaringen en teknisk feil som man jobbet med å rette. Etter det har problemene hopet seg opp og brukere på Mt. Gox har ikke kunnet ta ut penger på flere uker.

Advarsel fra svindeljeger Mandag ble det også klart at Joseph Borg, sjef for finanstilsynet i Alabama, USA, og tidligere styreleder for North American State Securities Administrators Association, planla å komme med en bitcoin-advarsel til publikum i dag.

Borg er ifølge Marketwatch blant annet kjent for å ha stått bak etableringen av aksjonsgruppen i USA som blant annet stoppet investeringsfirmaet Stratton Oakmont, som noen vil kjenne igjen konturene av i filmen "The Wolf of Wall Street."

Og kort tid etter at det ble kjent at Borg ville advare de som hadde problemer med å få ut pengene fra sine bitcoin-konti forsvant altså Mt Gox fra nettet.

Flere nyheter Dette kan gi deg en skattefri ekstrainntekt
Lotteritilsynet vil stoppe ulovlig pyramide
Oljefondet tapte 10 mrd. på røykekutt

Hele Norges coronakart