Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bitcoin:

Bitcoin-kupp er tidenes største tyveri på Island

Rundt 600 datamaskiner som ble brukt til å «utvinne» bitcoin og andre kryptovalutaer er stjålet i det politiet omtaler som tidenes største tyveri på Island.

ISRAEL-MARKET-CRYPTOCURRENCY-STOCKS-BITCOIN
ISRAEL-MARKET-CRYPTOCURRENCY-STOCKS-BITCOIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt er rundt elleve personer pågrepet, inkludert en sikkerhetsvakt. To av dem ble varetektsfengslet fredag. Avisene kaller hendelsen «Det store bitcoin-kuppet», mens politiet sier det er snakk om det største tyveriraidet i landets historie.

- Vi har ikke sett tyveri i denne størrelsesorden før. Alt tyder på at det er snakk om godt organisert kriminalitet, sier politimester Olafur Helgi Kjartansson i Reykjanes. To av de fire tyveriene fant sted på halvøya sørvest i landet.

De kraftige datamaskinene, som ble stjålet i desember og januar, er ikke funnet ennå. De er verdt rundt 16 millioner kroner, men det reelle utbyttet kan bli langt høyere. Dersom datamaskinene brukes til det de var ment for – å fremstille bitcoin og andre kryptovalutaer – kan tyvene skaffe seg enorme verdier i virtuelle penger, som ikke kan spores.

I et håp om å fakke tyvene, følger politiet med på strømforbruket, i tillegg til å be kraftselskaper, nettleverandører og utleiere av lagerplass om hjelp. Produksjon av kryptovalutaer er svært energikrevende og unormalt høyt strømforbruk kan avsløre hvor datamaskinene befinner seg.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!