John McCain og Donald Trump:

Bitre fiender fram til McCains bortgang

Forholdet mellom Donald Trump og John McCain har vært alt annet enn rosenrødt. I natt sendte han sin støtte til senatorens familie.

FIENDER: Siden Donald Trump reagerte på John McCains kritiske kommentar med å si at han ikke er en krigshelt, har forholdet mellom politikerne vært kjølig. Foto: NTB Scanpix
FIENDER: Siden Donald Trump reagerte på John McCains kritiske kommentar med å si at han ikke er en krigshelt, har forholdet mellom politikerne vært kjølig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag døde tidligere presidentkandidat og Arizona-senator John McCain. I åra før hans bortgang ble livet preget av konflikten med president Donald Trump.

Presidenten har avstått fra å nevne senatorens navn den siste tida, til og med da Trump nylig underskrev et direktiv som er oppkalt etter ham.

Da det fredag ble kjent at McCain avbrøt kreftbehandlingen, var beskjeden fra Det hvite hus at Trump ikke ville uttale seg om senatoren før hans bortgang.

- Min dypeste sympati og respekt går til senator John McCains familie. Våre hjerter og bønner er med dere! skriver presidenten på Twitter natt til søndag.

Konflikten

Man må helt tilbake til den republikanske nominasjonskampen i 2015 for å finne kjernen i konflikten. Etter Trumps tale i Phoenix, uttalte McCain at han «bidro til å oppildne stemningen». På den tida uttrykte flere amerikanske politikere sin bekymring for den aggressive stemningen og økende vold blant Trumps tilhørere.

I kjent stil svarte Trump med å gå til angrep på McCain. I juli det året uttalte han at McCain, som har ei fortid fra Vietnamkrigen, ikke var en krigshelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer