Bitt i skrittet av amstaff

Politiet vil avlive hunden som beit en 15 åring i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amstaffen «Storm» skal ha gått til angrep da gutten falt av et skateboard på Solsiden i Trondheim lørdag ettermiddag, skriver Adresseavisen. Gutten var sammen med to kamerater og lekte seg på skateboard. De tre skulle passere hunden da tredjemann falt av brettet.

Hunden, som er en amstaff (american staffordshire terrier), gikk ifølge politiet i bånd sammen med eieren da den angrep gutten. Gutten måtte til St. Olavs Hospital for å sy og operere de stygge bittskadene.

Hunderasen amstaff likner på den forbudte rasen pitbull, men amstaff er foreløpig ikke forbudt i Norge. Politiet har tatt hunden i forvaring. I dag sendte de etter begjæring fra guttens pårørende ut forhåndsvarsel om avliving.

Hunden som beit 15-åringen i Trondheim kan bli en av de første som avlives etter innføringen av den nye hundeloven. Loven åpner for at politiet kan avlive hunder som har skadet mennesker uten å gå veien om namsretten for å få en kjennelse om avliving. Likevel kan eieren klage inn politiets vedtak til Politidirektoratet. I så fall vil det ta fem uker før en eventuell avlivning, ifølge Adresseavisa.

- Eieren ønsker ikke at hunden skal avilves. Han har 14 dagers frist på å levere en formell innsigelse. Deretter kan han innen tre uke påklage vedtaket til Politidirektoratet, sier politiadvokat Kjersti Hegerberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå.

Hun forteller også til Adressa.no at eieren av hunden er en gammel kjenning av politiet.

Les også:

KONTROVERSIELL: Amstaff er en omdiskutert hunderase. Rasen likner på pitbull som er forbudt i Norge.