Bitt i skrittet av amstaff

Politiet vil avlive hunden som beit en 15 åring i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Amstaffen «Storm» skal ha gått til angrep da gutten falt av et skateboard på Solsiden i Trondheim lørdag ettermiddag, skriver Adresseavisen. Gutten var sammen med to kamerater og lekte seg på skateboard. De tre skulle passere hunden da tredjemann falt av brettet.

Hunden, som er en amstaff (american staffordshire terrier), gikk ifølge politiet i bånd sammen med eieren da den angrep gutten. Gutten måtte til St. Olavs Hospital for å sy og operere de stygge bittskadene.

Hunderasen amstaff likner på den forbudte rasen pitbull, men amstaff er foreløpig ikke forbudt i Norge. Politiet har tatt hunden i forvaring. I dag sendte de etter begjæring fra guttens pårørende ut forhåndsvarsel om avliving.

Hunden som beit 15-åringen i Trondheim kan bli en av de første som avlives etter innføringen av den nye hundeloven. Loven åpner for at politiet kan avlive hunder som har skadet mennesker uten å gå veien om namsretten for å få en kjennelse om avliving. Likevel kan eieren klage inn politiets vedtak til Politidirektoratet. I så fall vil det ta fem uker før en eventuell avlivning, ifølge Adresseavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer