Bitt i skrittet av amstaff

- Kompisen til han som eide hunden bare flirte. sier Vegard Garnvik. Eieren nekter å avlive hunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundeeier Espen Mathisen forteller Dagbladet.no at bikkja hans nå står i forvaring hos Falken i påvente av sakens endelige utfall. 14-åringen og hans foreldre har bedt om at amstaffen som angrep avlives. Politiet krever det samme. Dette vil ikke Mathisen skal skje og hevder hunden hans er snill som et lam.

Innen to uker må han påklage politiets krav om avlivning.

- Jeg har alt satt advokaten min på saken, sier Espen Mathisen til Dagbladet.no.

Selv hevder han at hunden hans forsøkte å bite 14 år gamle Vegard Garnviks rullebrett. Tenåringen kom sammen med fire andre venner på brett. Det var da de passerte at hunden angrep og beit gutten i skrittet så blodet silte.

Flirte

Mathisen hevder han holdt amstaffen Storm i bånd

- Jeg gikk med bikkja i stram line tett inntil kroppen, men da bikkja gjorde et kast mot brettet, fulgte jeg etter. Jeg gjorde det jeg kunne for å unngå at det skjedde, sier Mathisen.

Han hevder han hjalp 14-åringen etter overfallet og spurte om han trengte hjelp. Mathisen sier at 14-åringen sa at alt gikk greit og da gikk Mathisen og vennen hans videre.

Vegard Garnsvik og hans venner har en annen forklaring på hva som skjedde.

- Kompisen til han som eide hunden bare flirte etter at jeg var blitt bitt. Så stakk de mens jeg lå der og skreik, forteller Vegard Garnsvik til Dagbladet.no.

Han ble kjørt til legevakta og måtte sy fem sting i skrittet. Den tjukke dongeribuksa hans hindret trolig mer alvorlige skader.

Lei seg

Eieren av hunden sier han aldri har opplevd at hunden hans har angrepet mennesker før.

- Jeg er lei for det som skjedde og ønsker å komme i kontakt med familien Garnvik for å beklage. Jeg har forsøkt, men ikke lykkes, sier Mathisen til Dagbladet.no.

Alexander Andresen er raserepresentant for amstaff (american staffordshire terrier) i Norsk Terrierklubb.

- Det var en trist hendelse. Hvis hunden har bitt et menneske uprovosert, er det riktig at den avlives. Farlige individer skal vi ikke ha blant norske hunder, sier Andresen.

HISSIG HUND:</B> Det var en hund av denne rasen som beit 14-åringen i skrittet.
- LO AV MEG: 14-åringen Vegard Garnvik forteller Dagbladet.no at kompisen til hundeeieren flirte av Garnvik etter at han var bitt til blods.