Bitt til blods av trøstehund

Nå saksøker mannen flyselskapet.

SAKSØKES: Flyselskapet Delta Air Lines er i hardt vær etter at et hund angrep en passasjer ombord. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, File
SAKSØKES: Flyselskapet Delta Air Lines er i hardt vær etter at et hund angrep en passasjer ombord. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, FileVis mer

En amerikansk mann saksøker flyselskapet Delta Air Lines etter at han ble angrepet av en såkalt trøstehund under en flyreise fra Atlanta til San Diego i 2017.

Ifølge rettsdokumentene satt mannen ved vinduet da en hund som satt på fanget til passasjeren ved siden av plutselig gikk til angrep.

Amerikaneren skal angivelig fått flere sår i ansiktet og på overkroppen, og måtte sy 28 sting. Saksøker hevder også at han har permanent mistet førlighet i deler av ansiktet.

- Hele livet hans har blitt påvirket av angrepet, står det i rettsdokumentene, i følge Atlanta Journal-Constitution (AJC)

PHUKET: Elefanten danser til "rave"-musikk for å underholde turister i Phuket Zoo i Thailand, nå er han død. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Moving Animals Vis mer

Strammer inn

Amerikaneren saksøker både flyselskapet og passasjeren som eide hunden for uaksomhet. Hundeeieren er en del av den amerikanske marinen, og ble gitt til han som støtte.

Rettsdokumentene hevder også at flyselskapet ikke undersøkte om hunden var trent eller oppfylte kravene for å være et tjenestedyr, skriver The Independent.

Delta har ikke ønsket å kommentere rettssaken, men har strammet inn på kravene for emosjonelle støttedyr etter hendelsen.

- Vi vurderer og oppgraderer stadig våre retningslinjer og prosedyrer for dyr om bord slik at de samsvarer med vår forpliktelse til å beskytte våre kunder med funksjonshemninger, skriver de i en uttalelse, ifølge AJC.

- Et steg i riktig retning

Siden mars 2018 krever flyselskapet at passasjerer som ønsker å ha med et støttedyr under reisen kan verifisere at dyret er trent og vaksinert. Delta krever også en legeerklæring som dokumenterer passasjerens behov for et trøstedyr.

Mannens advokat, J. Ross Massey mener innstramningene i retningslinjene er et steg i riktig retning.

- Men endringer i regelverket unnskylder ikke at de eksisterende reglene ikke ble fulgt, la han til i følge Washington Post.