Bittelilleminister

Hva skal vi med Likestillingsdepartementet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis jeg skulle være velvillig, kunne jeg tenkt at den rødgrønne regjeringen var kjempeopptatt av likestilling da den startet sin regjeringstid med å strippe det tidligere barne- og familiedepartementet for oppgaver. Her skulle kampen for likestilling rendyrkes i den grad at det fikk sitt eget departement med navneskilt på døra. Så viktig syntes Jens Stoltenberg at likestilling var.

Men det lovet ikke godt at Arbeiderpartiet åpnet med å bortforklare sin egen kvoteringsregel da regjeringsapparatet skulle settes sammen, uten et kremt fra den nye likestillingsministeren. Det var andre kvinner i partiet, utenfor regjeringen og stortinget, som måtte ta jobben som vaktbikkjer.

Etter et år har departementet til Karita Bekkemellem fått det passende økenavnet Bitte Lille Departementet og la forleden fram et politisk regnskap like ambisiøst som navnet skulle tilsi. Bekkemellem har tatt fire «viktige steg på vegen til Soria Moria», som var overskriften på regjeringens skryteliste: To av dem har ikke noe med likestilling å gjøre (trainee-stilling for funksjonshemmete og stebarnsadopsjon for homofile), en har hun arvet fra forrige regjering (40 prosent kvotering i ASA-styrer) og den fjerde ser mest imponerende ut på papiret: Likelønnskommisjonens mandat hindrer den i å blande seg bort i forhandlingssystemet og dermed er det ikke stort mer enn god jul og godt nyttår igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer