«Bittelilletun» er blitt voksen

Han er eldre enn han ser ut til, regjeringens nå yngste statsråd. Knut Arild Hareide (31) har faktisk ministererfaring fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sommeren 2003 hadde Hareide en noe uvanlig sommerjobb. I to uker var han fungerende finansminister og fungerende partileder på samme tid.

Hareide er av mange blitt utpekt som en kronprins i Kristelig Folkeparti. Han har lenge vært en slags protesje for partiets parlamentariske leder Jon Lilletun. Som politisk rådgiver for Lilletun da han satt som utdanningsminister i Bondeviks første regjering, ble Hareide kalt «Bittelilletun».

Strategijobb

Men nå er Hareide blitt voksen på ordentlig. Det har han egentlig vært lenge. I vinter ble bømlingen gjenvalgt som nestleder i partiet under KrFs ekstraordinære landsmøte i Bergen.

Hareide hadde ingen problemer med tilliten internt etter å ha ledet både partiets programkomité og strategiutvalg.

En måned senere, i februar i år, hadde Hareide gleden av å avvise et frieri fra Fremskrittspartiet. I brevs form slo Hareide fast at den politiske avstanden mellom KrF og Frp er for stor til at et regjeringssamarbeid mellom de to er mulig.

Startet tidlig

Bare 18 år gammel ble Hareide valgt inn i kommunestyret i Bømlo. Senere utdannet han seg til siviløkonom. Siden har han viet sitt liv til politikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.