Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bitter arving

Oslo-mannen følte seg så urettferdig behandlet av foreldrene at han svindlet dem for over 800 000 kroner i mer enn ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av koden til farens nettbank, og ved å opprette en avtale i moras navn, sørget han for å lure til seg totalt 837 000 kroner fra foreldrene.

Familiekonflikt

Nå er mannen, som er i 30-åra, dømt til seks måneders fengsel i Oslo tingrett. Han må også betale 100 000 kroner i erstatning til DnB Nor.

Bakgrunnen for bedrageriet skal ha vært en familiekonflikt. Den domfelte mannen mente at hans bror hadde blitt mer begunstiget av foreldrene. På vinteren 2002 bestemte han seg for å ta saken i egne hender:

Mannen skaffet seg farens kode til nettbanken, og brukte den til å overføre 570 000 kroner fra farens konto til sin egen. Dette ble gjort i mange transaksjoner, og beløpene varierte fra drøyt 3 000 kroner til 60 000.

Sommeren 2002 trappet han opp virksomheten, etter å ha opprettet en nettbankavtale i moras navn uten hennes samtykke.

Tinglyst forbud

Fra moras konto tappet han 166 000 kroner før overføringene stoppet i mars 2003.

I tillegg sørget sønnen for å få et banklån gjennom å pantsette huset sitt for 450 000 kr.

Foreldrene hadde allerede tinglyst en erklæring om forbud mot pantsetting av huset uten deres samtykke, men også dette klarte han å omgå.

Mannens forsvarer, advokat Frode Sulland, sier at klienten la kortene på bordet overfor foreldrene før politiet ble koblet inn.

Mannen vil anke dommen til lagmannsretten.

-  Vi mener dommen er for streng, og at han burde fått en del av straffen omgjort til betinget fengsel. Han betalte tilbake en del av summen til sine foreldre, og tilsto forholdene overfor politiet. Dessuten har det gått lang tid før saken kom opp i retten. Min klient kan ikke lastes for det, sier Sulland til Dagbladet.