Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bitter Flatland - blid forsvarer

Mens Hallvard Flatland kalte hvit-vaskingsdommen mot seg for justismord, var hans forsvarer Erling O. Lyngtveit ganske fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hesteinteresserte TV-kjendisen var ikke nådig etter at han i går ble idømt seks måneders fengsel, hvorav to betinget, i Borgarting lagmannsrett:

-  Rettssikkerheten eksisterer ikke i Norge. Dette er et justismord, hevdet Hallvard Flatland (47) da dommeren spurte om han hadde oppfattet dommen. Flatland sa han var «imponert over dommernes slalåmkjøring» når det gjaldt troverdigheten til Atle Hamre. Hans forsvarer Erling O. Lyngtveit, som satt ved siden av, ba ham om å dempe seg og ikke kommentere dommen ytterligere.

Fornøyd

I motsetning til sin klient virket Lyngtveit nærmest positivt overrasket over dommen, og ga etterpå uttrykk for at han var ganske fornøyd med at Flatland tross alt ikke var dømt for forsettlig, men uaktsomt heleri.

-  I forhold til hvordan denne saken ble framstilt og omtalt, er omfanget nå tatt betydelig ned. Flatland gir uttrykk for at han føler seg uskyldig dømt, og det tar jeg til etterretning. Det er naturlig at han er skuffet, sier Lyngteit. Han er ikke like klar som Flatland når det gjelder anking til Høyesterett, men vil vurdere lovanvendelsen og saksbehandlingen nærmere.

Trodde Hamre

Retten hadde tillagt travkusk og tidligere nær Flatland-venn Atle Hamres vitneforklaringer i saken stor vekt .

Hamre er allerede dømt for å ha drevet pengeutpressing mot Sandefjord-skipsreder Thor Christensen. Mens Hamre og Flatland tidligere drev hestebusiness sammen - Hamre fikk til og med bruke Flatlands hemmelige bankkonto i Monaco - er de nå bitre uvenner. Retten mener Flatland burde ha skjønt at penger som Hamre satte inn på hans Monaco-konto i forbindelse med hestekjøp i USA, stammet fra straffbare handlinger. Pengene hadde Hamre truet til seg fra Thor Christensen. Flatland dømmes til inndragning av nærmere 1,1 mill. kroner.

ANKET: TV-kjendis Hallvard Flatland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media