Bitter Husby vil møte Rodal i retten

OPPDAL (Dagbladet): - Jeg har innrømt å ha gjort noe dumt, å ha innledet et slags forhold til en utøver. Det er noe helt annet enn å ha gjort noe straffbart, sier friidrettstrener Kjell Arve Husby etter at saken mot ham nå er henlagt etter bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot ham er nå henlagt etter bevisets stilling.

Gleden over politiets avgjørelse overskygges av bitterhet. Nå vurderer Kjell Arve Husby å saksøke Vebjørn Rodal- OL-vinneren fra Atlanta - for ærekrenkelser.

- Da jeg lå nede, dolket Vebjørn Rodal meg i ryggen. Etterpå har han benyttet anledningen til å drit' i hølet! utbryter den frittalende treneren.

Dette svært kraftige utfallet mot Rodal kom i en samtale med Dagbladet, etter pressekonferansen på Oppdal, seint i går ettermiddag.

Treneren påpeker at han har båret Vebjørn Rodal fram til mange internasjonale medaljer, et OL-gull og 30 millioner kroner.

Arbeidsledig

Nå er han uten arbeid og inntekt _ kanskje helt ferdig som friidrettstrener. Hva framtida bringer vet han ikke. Han forklarer det som har skjedd med misunnelse og jantelov, og at han selv har vært frittalende - ingen A4-type.

- Vebjørn har tømt bensin på bålet. Han har trodd mer på rykter enn han burde gjort. Samtidig er han satt under press fra friidrettsforbundet og folk rundt seg, fortsetter Kjell Arve Husby.

- Regner du med å høre fra Vebjørn Rodal igjen?

- Nei.

- Og du tar ikke kontakt med ham?

- Jeg mener at det er han som har utspillet, sier suksesstreneren. Neste gang han møter Vebjørn Rodal kan være i en rettssal.

Tomhet

- De siste to månedene har vært et helvete for meg og min familie, som jeg ikke unner noen person _ ja, ikke dyr heller, for den saks skyld, åpnet Husby på pressekonferansen.

- Det har vært et rent helvete _ og en del av dere som er her i dag har vært med og bidratt til det, enten gjennom hva dere har gjort sjøl, eller gjennom kolleger.

- Det er mange som lurer på hvilke følelser jeg sitter igjen med. Mest er det tomhet, og det er en god del bitterhet, dessverre. Jeg håper at dette kan gå over, og at mine unger og Marie kan få et normalt liv etter hvert. Og at jeg også kan få det.

I følge Kjell Arve Husby har beskyldningene vært rykter som har balla på seg, som han sier.

Roser

- Det som til å begynne med var en klem med baktanke, ble til voldtektsforsøk og slike ting. Jeg har aldri prøvd å voldta noen, og aldri tenkt å gjøre det heller. Da håper jeg at jeg slipper å bli beskyldt for det flere ganger, sier treneren. Han roser Oppdal lensmannskontor for å ha gjort en grundig og god jobb.

Kjell Arve Husby regner med at Statsadvokaten legger saken død, etter at de to friidrettskvinnene har påklagd henleggelsen.