Bitter krangel

Høyre mener Ap bedriver selektiv tallknusing. Ap har ikke sett på maken til slapt forsvar fra Høyre. Samtidig er 14 000 nordmenn under 30 år uten jobb.

IKKE IMPONERT: Hadia Tajik er bekymret over andelen unge som ikke har jobb, og svært lite imponert over Høyres forsvar i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Hadia Tajik er bekymret over andelen unge som ikke har jobb, og svært lite imponert over Høyres forsvar i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik gikk nylig til angrep på det de kalte «Erna Solbergs giftige cocktail».

Drinken inneholder, ifølge Ap, en dobling i antall unge uføre, 30 000 arbeidsledige under 30 år, og en halvert andel unge på arbeidsrettede tiltak fra 2016 til 2020.

Dette bekymrer Ap-toppene, som ber velgerne finne en ny regjering neste høst.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim mener Arbeiderpartiet bedriver svært selektiv, og tidvis misvisende, tallknusing i sine angrep på regjeringen. Ved å vise til andel, framfor antall, framstår situasjonen annerledes fordi man ikke tar høyde for situasjonen i arbeidsmarkedet i bedre år, påpeker Asheim.

Ap-ryktene om Erna Solbergs dødelige cocktail er derfor betydelig overdrevet, ifølge Asheim.

- Det var færre ledige i året Ap sammenligner med 2020. Da er det jo ikke så rart at regjeringen brukte mindre ressurser på unge ledige i foregående år enn i dag. Dessuten har vi ikke komplette tall for 2020 ennå men de kommer naturligvis til å skille seg ut, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer