BITTER STRID: Fremskrittpartiets Ulf Leirstein ligger i en dyp konflikt med sin tidligere Frp-kamerat, Jon Jæger Gåsvatn. De to var tidligere venner, Leirstein var forlover da Gåsvatn giftet seg. Nå hagler uvennskapelige beskyldninger begge veier. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
BITTER STRID: Fremskrittpartiets Ulf Leirstein ligger i en dyp konflikt med sin tidligere Frp-kamerat, Jon Jæger Gåsvatn. De to var tidligere venner, Leirstein var forlover da Gåsvatn giftet seg. Nå hagler uvennskapelige beskyldninger begge veier. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .Vis mer

Bitter strid mellom Frp-ere på Stortinget

Tidligere bestevenner beskylder hverandre for bestikkelser, urent spill og «drittpakke» i mediene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfold Frp er igjen arnested for bitter personstrid. Beskyldninger om bestikkelser og urent spill danner bakteppet for lørdagens nominasjonsmøte i Hobøl.

Midt i striden står to stortingsrepresentanter og tidligere bestevenner som så å si ikke har vekslet ett ord med hverandre siden mai: Jon Jæger Gåsvatn fra Sarpsborg og mannen som var forlover i bryllupet hans, Ulf Leirstein fra Moss.

- Saken er i ferd med å rive fylkeslaget i filler, sier Gåsvatn til NTB.

Han mener Leirstein prøver å kuppe nominasjonsprosessen i kompaniskap med varaordføreren i Moss, Erlend Wiborg. I et brev til partiledelsen sentralt reiser Gåsvatn også spørsmålet om de to har gjort seg skyldig i bestikkelser. Fylkeslagets leder og den tidligere lederen av nominasjonskomiteen fikk nemlig begge en Ipad i gave av Leirstein og Wiborg.

Fremskrittspartiet har senere slått fast at dette ikke er i strid med partiets vedtekter, noe Leirstein betegner som en lettelse.

- Det jeg synes er ille, er at vi får en slik «drittpakke» i mediene, og at det ikke holdes internt. Disse beskyldningene har gått inn på meg, sier han til Moss Avis.

Leirstein og Wiborg topper innstillingen fra nominasjonskomiteen. Både Gåsvatn og den tredje Frp-eren på Østfoldbenken, Vigdis Giltun, er utelatt.

Nå foregår utstrakt mobilisering på alle sider av konflikten foran det avgjørende nominasjonsmøtet i Tomter idrettshus i Hobøl.

(NTB)


UVENN: Stortingsrepresentant  for Frp, Jon Jæger Gåsvatn, ligger i krig med sin tidligere venn, Ulf Leirstein. Foto: Knut Falch/ SCANPIX
UVENN: Stortingsrepresentant for Frp, Jon Jæger Gåsvatn, ligger i krig med sin tidligere venn, Ulf Leirstein. Foto: Knut Falch/ SCANPIX Vis mer