Kreftrammede Marianne Evensen (57) ble uskyldig dømt for trygdebedrageri og måtte sone straffen mens familien feiret jul.

Nå kjemper hun for oppreisning for ofrene for NAV-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LUNDE I TELEMARK (Dagbladet): Marianne Evensen er en av 86 mennesker som er feilaktig dømt for å ha oppholdt seg utenlands mens hun mottok økonomisk støtte fra NAV.

Ifølge NAVs egen oversikt er det hittil avdekket at 6398 personer har fått uberettiget vedtak om avslag, stans og avkortning på ytelser. 299 personer har fått både uberettiget tilbakebetalingskrav fra NAV og uberettiget vedtak om avslag, stans og avkortning. Det totale økonomiske omfanget av utbetalinger og sletting av gjeld var ved årsskiftet 363 millioner kroner.

Marianne Evensen lever på uføretrygdens minstesats i leid kommunal bolig et steinkast fra jernbanestasjonen i Lunde. Kontrasten er stor til oppveksten på Bøler i Oslo, og til motorveiene nedover Europa der hun jobbet som langtransportsjåfør.

- Lite ante jeg hvilke vendinger livet mitt skulle ta, sier hun.

Trailer og buss

Interessen for bilkjøring ble vekket tidlig. Marianne Evensen tok sertifikatet som 18-åring og begynte å kjøre budbil i Oslo.

- I mange år hentet og leverte jeg varer fast for reklamebyrået Ted Bates. Så bestemte jeg meg for å ta førerkort for buss og trailer. Jeg var heldig og fikk oppdrag med en gang. Få dager etter at jeg hadde bestått var jeg på vei nedover Europa, til Koblenz i Tyskland lastet med papir. Fra 1993 til 1997 rattet jeg rundt på kontinentet fra Norge, men etter hvert ble betalingen for langtransport såpass dårlig at jeg i stedet begynte å kjøre buss hjemme i Oslo for Schøyens Bilcentraler, forteller Marianne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer