- Bittert å gi seg nå

«Det er bittert å gi seg nå», det er gjennomgangstonen blant de ni statsrådene Dagbladet :på nettet snakket med i går kveld. Etter en drakamp om gasskraft valgte Kjell Magne Bondevik og hans mannskap på kaste inn håndkledet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en svært fortettet stemning i Stortinget i hele går. Vandrehallen kokte av rykter og spenning. Vil Bondevik stille kabinettspørsmål eller ikke? Og vil Arbeiderpartiet og Høyre eventuelt gi etter for en slik trussel?

Men etter at katta var sluppet ut av sekken og Bondevik hadde sagt de magiske ord, var det blandede følelser blant de statsrådene Dagbladet :på nettet traff på.

Sjefen mest bitter

Sjefen selv - Kjell Magne Bondevik - var kanskje den som var mest bitter. Men han ville ikke si det selv. Han uttrykte imidlertid stor forbauselse over at Høyre hadde magemål til å foreslå ett ikke-sosialistisk samarbeid etter å ha gitt nådestøtet til sentrumsregjeringen sammen med Arbeiderpartiet.

Marit Arnstad

Olje- og energiminister Marit Arnstad uttrykker bitterhet over å måtte gi seg midt i en periode. Men bedyrer at hun ikke tar regjeringens avgang personlig.

Valgerd Svarstad Haugland

Valgerd Svarstad Haugland, barne- og familieministeren synes det var trist å måtte gi seg nå.

Odd Einar Dørum

Justisminister Odd Einar Dørum mener det viktigste er å stå for det som er vikitig, ikke at regjeringen skulle ha et evig liv.

Odd Roger Enoksen

Kommunalminister Odd Roger Enoksen mener at Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg har plassert seg i fanget på Høyre og Jan Petersen, og må leve videre med det.

Dag Jostein Fjærvoll

Den omstridte og fargerike samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll var like blid, selv etter at Stortingets flertall hadde presset Bondevik til å gå av.

Gudmund Restad

Finansminister Gudmund Restad var skuffet over de mange ugjorte sakene som han gjerne skulle ha fullført, men mener det er naturlig for en mindretallsregjering å gå når opposisjonen ønsker det.

Lars Sponheim

Næringsminister Lars Sponheim spår et vanskelig samarbeidsklima for Jens Stoltenberg og hans regjering.

Guro Fjellanger

Miljøvernminister Guro Fjellanger mener det måtte settes ei grense for hva Bondevik-regjeringen var villig til å adminsitrere.

ernst.larsen@dagbladet.no