Bittert oppgjør med Falken

Igjen må Falken A/S forsvare seg i arbeidsrettet. Nå går den eksansatte Henry Åbakken (39) rettens vei for å få tilbake jobben etter at han ble avskjediget og måtte gå på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avskjedigelsen kom etter at Åbakken og tre kolleger saksøkte arbeidsgiveren for trakassering på jobben.

- Henry Åbakken er avskjediget fra Falken etter at han som tillitsvalgt for de ansatte på Hamar tok opp problemer med trakassering på arbeidsplassen, sier advokat Bjørn Stordrange.

Dette er ikke første gang Falken saksøkes av sine ansatte. I fjor ble en kvinne fra Sørlandet tilkjent erstatning på en halv million kroner. Retten fant at Falken som arbeidsgiver var ansvarlig for at hun måtte slutte i jobben på grunn av mobbing fra kolleger.

Ble syk

Ifølge Åbakkens vitneutsagn i Oslo byrett i går ble han og flere av hans kolleger i en årrekke trakassert av sin nærmeste overordnede i Falken. Trakasseringen skjedde ifølge Åbakken i form av grov kjeft og høyrøstet utskjelling i andres påhør, baksnakking og urettmessige beskyldninger.

I retten i går kom det fram at flere av de ansatte i Falken på Hamar har sluttet, angivelig på grunn av den samme sjefen. Noen skal ha blitt anbefalt av legen å finne seg en annen jobb. Ifølge Åbakken er mange blitt sykemeldt som resultat av det dårlige arbeidsmiljøet. Situasjonen skal ha toppet seg i fjor da fire av de ansatte gikk til søksmål mot Falken A/S for trakassering på jobben. I kjølvannet av søksmålet ble også Åbakken sykemeldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer