Bittert oppgjør mellom Olsen og fetterens far

Faren til Birgitte Tengs fetter gjennomførte en krevende rettsdag mot privat etterforsker Harald Olsen og hans advokat Per Danielsen i Gulating lagmannsrett i går.

AKTIV DAG I RETTEN: Faren til Birgitte Tengs fetter var sin egen advokat og stilte mange skarpe spørsmål til sin motpart i Gulating lagmannsrett i går. Foto: Leif Stang
AKTIV DAG I RETTEN: Faren til Birgitte Tengs fetter var sin egen advokat og stilte mange skarpe spørsmål til sin motpart i Gulating lagmannsrett i går. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Han ankom retten som saksøkt i en privat straffesak, tok advokatenes plass, svarte på innledningsforedraget til advokat Per Danielsen, svarte selv på spørsmål som saksøkt og eksaminerte motparten Harald Olsen og vitnet og journalist Gunnar Hultgreen.

Den 57 år gamle faren til Birgitte Tengs fetter lar seg fotografere av Dagbladet, men ber om at navnet hans ikke kommer på trykk av hensyn til familien. Han åpnet sin dag i retten med å fortelle at han ikke stod der han hadde tatt plass fordi han hadde lyst, men fordi han var presset til å gjøre det.

- Fattet mistanke - Jeg anser Harald Olsen som insolvent og at han ikke er i stand til å kunne betale mine saksomkostninger om jeg vinner fram også i denne rettsinstansen. Derfor må jeg prosedere saken selv, uten advokat, sa han.

Mannen som har levd midt i den tragiske og mye omtalte kriminalsaken i nesten 14 år var godt forberedt. Han tok for seg flere opplevelser med Harald Olsen der han hadde oppfattet at den private etterforskeren hadde opptrådt klanderverdig.

- Jeg fattet mistanke om at alt ikke var som det skulle. Derfor begynte jeg å gjøre noen undersøkelser. Vi mottok blant annet en stor faktura på 352 000 kroner uten underbilag. Det jeg fant er i min terminologi og som lekmann å oppfatte som bedrageri, men jeg har aldri fastslått at Harald Olsen er en bedrager, sa 57 åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer