Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarkøy-mamma snakker om barnedrap-tiltalen

HARSTAD (Dagbladet): I dag startet saken mot fembarnsmoren fra Bjarkøy som er tiltalt for drapet på sin 14 dager gamle sønn Nikolai. Akkurat nå avgir den 31 år gamle kvinnen sin forklaring i Trondenes Herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 11 i formiddag startet kvinnen sin forklaring.

For første gang snakker hun om den rystende forbrytelsen hun er tiltalt for: Å ha kvelt den to uker gamle sønnen med en plastpose.

Fire av kvinnens fem barn døde rett etter fødselen. Hun var opprinnelig siktet for drap på alle fire, men politiet klarte ikke å fremskaffe tekniske bevis for de tre første. Dermed ble hun tiltalt for forsettlig drap det siste barnet, sønnen Nikolai, som døde i oktober 1997.

Aktor Vidar Stensland sier at aktoratet kommer til å konsentrere seg også om de tre første dødsfallene fordi det er naturlig.

Skrev brev om dødsfallene

I dag kom det fram at kvinnen har sendt et brev til sin sogneprest der hun inngående har forklart seg om alle fire dødsfallene.

Dette har vært helt ukjent både for forsvarere og aktorat inntil nylig. Brevet bre skrevet i februar 1998, men presten har ikke sagt noe fordi han hadde taushetsplikt.

- Dette brevet kommer til å stå helt sentralt for forsvarets side, sa forsvarer Oskar Ihlebæk i retten i dag.

Sterilisert

I den opprinnelige tiltalen mot henne hadde statsadvokaten lagt ned påstand om sikring. Dette frafaller de nå fordi det er kjent at hun har latt seg sterilisere.

Saken vil pågå i hele mai måned. Det er innkalt tilsammen 42 vitner. Torleiv Rognum vil være en sentral person i saken, han er oppnevnt som ekspert på krybbedødsfall.

Vi kommer tilbake med mer om denne saken etter at kvinnen har avgitt sin forklaring.