- Bjarkøy-saken fikk mødre til å prøve å drepe sine barn

Flere fortvilte mødre har betrodd seg til sykehusprest Odd-Bjarne Bruun med sin grusomme hemmelighet: De har prøvd å drepe sitt eget barn. - Bjarkøy-saken har tilsynelatende vært en utløsende faktor, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehusprest Odd-Bjarne Bruun sier at flere avslører sin grusomme hemmelighet til ham: De har forsøkt å ta livet av sitt eget barn.

- Bjarkøy-saken har tilsynelatende vært en utløsende faktor, sier han til Dagbladet :på nettet.

I går forklarte Bruun seg under behandlingen av Bjarkøy-saken i Hålogaland lagmannsrett. I saken er en 32-årig kvinne tiltalt for drap på sin egen baby. Kvinnen ble dømt for drapet i herredsretten, men saken ble anket til lagmannsretten.

Oppsøkt av flere

Bruun sa i retten at han ble oppsøkt av kvinner som under og etter behandlingen av saken i herredsretten hadde prøvd å ta livet av sine egne barn. Han ønsker ikke å uttale seg om mer om saken før den er ferdigbehandlet i retten, men sier at mødrene heldigvis ble avbrutt:

- De ble heldigvis avbrutt - enten ved at de ble stoppet av andre eller plutselig «våknet» og kom til seg selv, sier Bruun.

Han vil ikke kommentere hva som lå bak drapsforsøkene, men ifølge Harstad tidende forklarte han i retten i går at det i ett av tilfellene dreide seg om en person som hadde opplevd flere traumer.

- Når man har opplevd så mange tragedier, er det ikke uvanlig å tenke: «Når det har gått galt så mange ganger, hvorfor skal det ikke gå galt også denne gangen?». Det bygger seg opp en voldsom angst, og for å få kontroll over situasjonen går man inn og foregriper det som skal skje.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 676334536


Varnish cache server