Bjarkøy-saken går mot en avslutning

Politiet i Harstad er nå i avslutningsfasen i den såkalte Bjarkøy-saken. Innen en måned vil politiet avgjøre om innstillingen til statsadvokaten skal være lik siktelsen. Kvinnen er siktet for å ha drept fire av sine egne barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos-førstebetjent Rolf Christiansen er nå i Harstad for å redigere saksdokumentene i den omfattende og spesielle drapssaken.

De to psykiatrisk sakkyndige Jofrid Nygård og Kjell Noreik har nettopp levert sine rapporter.

Det eneste som gjenstår, er den sakkyndige rapporten fra professor Torleif Rognum ved Rettsmedisinsk institutt. Han er ekspert på krybbedød, og hans rapport vil være av stor betydning når førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark, Vidar Stensland, skal avgjøre tiltalespørsmålet.

Den drapssiktede kvinnen er nå løslatt, og bor hjemme sammen med sin mann på Bjarkøy. Helsetilstanden hennes skal ha blitt betraktelig bedre etter at hun ble løslatt fra varetekt i Bodø kretsfengsel. Hun har under hele etterforskningen nektet å forklare seg for politiet.
Politiets viktigste bevis mot henne er en plastpose som ble funnet i hennes hjem under ransaking kort tid etter at det siste barnet døde. På denne plastposen ble det funnet avtrykk etter spedbarnets munn, og fingeravtrykk fra den siktede kvinnen.

Politiet mener at hun kvalte spedbarnet, og at de tre andre barna ble drept på samme måte.