Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne (53) kan ha tatt bilde av sin egen drapsmann

Ofrenes kamera forsvunnet etter at velstående ektepar ble meid ned med 18 skudd på deres fast kveldstur i Odense.

INGEN MISTENKTE: Politiet har finkjemmet Tusenårsskogen for tekniske spor, og har blant annet funnet 18 patronhylser etter dobbeltdrapet, men gjerningsmannen er ennå helt ukjent.
Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix
INGEN MISTENKTE: Politiet har finkjemmet Tusenårsskogen for tekniske spor, og har blant annet funnet 18 patronhylser etter dobbeltdrapet, men gjerningsmannen er ennå helt ukjent. Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dansk politi står ennå uten konkrete mistenkte og noe klart motiv etter det rystende dobbeltdrapet i Tusenårsskogen for en uke siden.

- Kan det være hevn? Ja, det er en mulighet. Kan det være tilfeldig? Ja, det er også en mulighet, sier visepolitikommisær Henrik Justesen til bt.dk.

Mystisk mann Flere personer har blitt sjekket ut av saken, og den eneste i skogen onsdag kveld som ennå ikke ser ut til å ha meldt seg er en mystisk mann i 40-åra med ryggsekk. Den tettbygde mannen, som skal ha blitt sett rundt 20 minutter før drapene, hadde briller, en lang, grønn frakk og hvite joggesko.

Ifølge vitnet som så ham, virket ryggsekken hans tung.

Politiet gikk i går ut med signalement av personen, som de danske tabloidavisene lagde sine egne «fantomtegninger» ut fra. Heller ikke det har imidlertid ført til noen tipsflom.

- Det er kommet 5-7 henvendelser på bakgrunn av det siste signalementet som ble sendt ut. Det er tips om sju forskjellige navn, men noen av dem kan vi utelukke med en gang, sier visepolitikommisær Henrik Justesen til bt.dk.

Tidligere har politiet brukt store ressurser på å sjekke ut mer eller mindre vilkårlige tips om påstått ustabile dansker som har tilgang på skytevåpen.

18 skudd For hver dag etterforskningen fortsetter uten gjennombrudd, framstår drapene mer og mer uforståelige.

Ekteparet Bjarne Johansen (53) og Heidi Nilsen (49), henholdsvis kirurg ved universitetssykehuset og økonomidirektør i et stort møbelfirma, ble truffet av mange skudd fra en maskinpistol mens de var ute på sin faste kveldstur i et populært friluftsområde.

Spillere på golfbanene like ved hørte gjentatte skuddsalver med flere pauser, fra en gjerningsmann som ifølge politiet må ha løpt nærmere ekteparet mens han fortsatte å skyte, totalt minst 18 skudd.

- Skjule spor Ekteparet skal ikke ha hatt noen større konflikter verken privat eller i jobbsammenheng, og etterforskerne famler etter et motiv for dobbeltdrapet. Én teori er at gjerningsmannen har forsøkt å skjule sine spor etter at den ivrige amatørfotografen Bjarne Johansen hadde tatt bilder av ham.

Nylig oppdaget politiet at at drapsofrene trolig hadde med seg Johansens Nikon speilreflekskamera

- Vår oppfatning er at gjenstandene er fjernet atter at de er drept. For eksempel kan Bjarne Johansen ha tatt et bilde av mannen, og at han derfor ville få kameraet med seg, sier Jack Liedecke i politiet til jp.dk.

Også Johansens skriveblokk med personlige papirer, ett kredittkort og overlegens nøkler mangler etter drapene.

Politiet tror imidlertid ikke at dreier seg om rovmord, siden så mange skudd ble løsnet og flere dyre verdigjenstander lå igjen på likene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media