Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne (53) og Heidi (49) ble meid ned med maskinpistol

Kirurg og direktør gikk sin daglige kveldstur. Politiet uten mistenkte etter ubegripelig dobbeltdrap i skogen.

FINKJEMMER SKOGEN: Tekniske etterforskere lette i dag etter spor i en stor radius fra åstedet i friluftsområdet ved Odense.
Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix Danmark
FINKJEMMER SKOGEN: Tekniske etterforskere lette i dag etter spor i en stor radius fra åstedet i friluftsområdet ved Odense. Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mystisk uteligger som ble koblet til skuddene i Tusenårsskogen skal nå være sjekket ut av saken, skriver bt.dk. Det betyr trolig at politiet i kveld står uten konkrete mistenkte etter dobbeltdrapet som ryster Danmark.

Etterforskerne jobber ut fra at Heidi Nilsen (49) og Bjarne Johansen (53) ble tilfeldige ofre for en ustabil gjerningsmann mens de gikk sin daglige kveldstur i et populært friluftsområde ved Odense.

De to ble truffet av en rekke skudd - så mange skudd at politiet i kveld slo fast at drapsvåpenet trolig var en maskinpistol.

Minst 18 skudd Det var ekteparets hjemmeboende datter, en kvinne i 20-åra, som slo alarm torsdag morgen da hun våknet og oppdaget at foreldrene ikke var kommet hjem fra kveldsturen sin. Kort tid etter  ble de to likene funnet av en turgåer med hund i friluftsområdet.

Tekniske etterforskere og hundepatruljer har de siste to dagene finkjemmet skogen i jakten på spor, og skal ha gjort flere interessante funn. Blant annet har politiet funnet 18 patronhylser som trolig stammer fra angrepet

Ifølge rettsmedisinerne som fortsatt jobber med obduksjonen av ofrene, sto gjerningsmannen ganske nært turgåerne da han fyrte av skudd på skudd fra det kraftige våpenet, men ikke helt på kloss hold.

Turområdet omkranser golfanlegget Eventyr golf, og flere spillere hørte det som senere viste seg å være de dødelige skuddsalvene.

- Vi var ved hull åtte på vestsløyfen da vi hørte tre skudd. Så gikk det et snaut minutt før det kom tre skudd til. Igjen var det en pause, så kom tre nye skudd, en pause og ytterligre kanskje tre-fire skudd, sier en av golfspillerne til Fyens.dk.

Direktør og lege Ekteparet levde ifølge politiet et helt normalt liv og hadde godt betalte jobber. Nielsen var økonomidirektør i møbelfirmaet Montana, mens ektemannen jobbet som kirurg ved Odense unversitetssykehus.

Begge har tidligere vært gift med andre og har barn på hver sin kant, men paret har vært gift i 16 år og har ingen kjente personlige konfikter. Politiet mener derfor det ikke kan ligge sjalusi bak drapene. Det er heller ingenting som tyder på at ofrene har hatt kontakt med kriminelle miljøer.

- Jeg kan ikke forstå at dette kan ha skjedd. De var utrolig søte sammen, gikk hånd i hånd og løp mosjonsturer sammen, sier naboen Gert Thomsen til TV2 News.

Selv om paret hadde flere verdisaker på seg da de ble skutt, lot gjerningsmannen dette ligge. Derfor utelukker etterforskerne også et rovmord. Dermed gjenstår tilsynelatende bare én teori: Det dansk politi kaller «en galning», som har valgt ut to ukjente turgåere for den gruoppvekkende forbrytelsen.

- Vi jobber ut fra at de er tilfeldige ofre, sier visepolitiinspektør Henrik Justesen til Ekstrabladet.

DREPT: Ekteparet Bjarne Johansen og Heidi Nilsen ble ofre for en ustabil mann med maskinpistol som ennå er på frifot, mener politiet.
DREPT: Ekteparet Bjarne Johansen og Heidi Nilsen ble ofre for en ustabil mann med maskinpistol som ennå er på frifot, mener politiet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media