Bjarne (96) skulle bare sette på oppvasken, så eksploderte det

Tok bare et par minutter før 96-åringen måtte redde seg ut fra det brennende huset.

SATTE PÅ OPPVASKMASKINEN: Bjarne Figenschau (96) satte inn i oppvaskmaskinen da den begynte å ryke. Kort tid etter eksploderte det og han måtte redde seg ut av et brennende hus. Foto: Inger Præsteng Thuen / Hinrich Bernhard Basemann / Nordlys
SATTE PÅ OPPVASKMASKINEN: Bjarne Figenschau (96) satte inn i oppvaskmaskinen da den begynte å ryke. Kort tid etter eksploderte det og han måtte redde seg ut av et brennende hus. Foto: Inger Præsteng Thuen / Hinrich Bernhard Basemann / NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): Boligbrannen i Vårliveien i Tromsø i ettermiddag ble slukket rimelig kjapt. Et par timer etterpå blusset nemlig brannen opp igjen, denne gangen på loftet, skriver iTromsø. Men det skal ifølge avisa være mindre dramatisk enn tidligere i dag.

Det er ikke stort igjen av boligen til Bjarne Figenschau i Vårlivegen ovenfor Hansmark på Tromsøya. Nesten hele husets hovedetasje er utbrent etter brannen søndag formiddag.

Berget seg - Jeg skulle bare stable inn i oppvaskmaskinen. Så begynte det å ryke da jeg lukket igjen. Jeg ville prøve å slukke, men det bare eksploderte. Så tok det bare minutter før jeg måtte berge meg ut, sa Figenschau til Nordlys tidligere i dag.

Han bor alene i sin bolig, mens en leieboer holder til i kjellerleiligheten. Leieboeren kom seg uskadd ut av boligen på egen hånd, mens Figenschau skal til legevakta for en kort sjekk etter at han pustet inn noe røyk.

- Ja, det ble jo litt røyk. Men jeg er ikke skadet, fastslår Figenschau.

- Men boligen gikk det verre med?

- Ja, men det gjør meg ingenting.

- Hadde jeg hatt gassmaske hadde jeg blitt igjen, men røyken var for tett, sier 96-åringen til iTromso.no.

Familie på besøk Figenschau er nemlig sjeleglad for at verken han eller leieboeren ble skadet i brannen. Figenschau hadde også tidligere på dagen besøk av sin datter og svigersønn.

De hadde forlatt huset kort tid før brannen startet.

Politiet i Troms har ennå ikke gjennomført undersøkelser av brannstedet.

- Vi vil begynne med undersøkelser av brannstedet i morgen, opplyser operasjonsleder i Troms politidistrikt, Runar Fagerlund, til Dagbladet.