I UVÆRET: Bjarne Brøndbo og kona Lise Greftegreff ferierer på øya Koh Samui hvor uværet ventes å komme for fullt om et par timer. Foto: Privat
I UVÆRET: Bjarne Brøndbo og kona Lise Greftegreff ferierer på øya Koh Samui hvor uværet ventes å komme for fullt om et par timer. Foto: PrivatVis mer

Stormen «Pabuk»:

Bjarne Brøndbo måtte flykte fra stormen: - Det er helt sinnssykt

DDE-stjerna og kona ferierer på Koh Samui. I dag tidlig måtte de flykte fra stormen.

I dag inntar den tropiske stormen «Pabuk» Thailand for fullt. Uværet er spådd å bli det verste som har rammet landet siden 1989.

The Nation skriver at godt og vel 30 000 mennesker er evakuert i kystbyen Nakhon Si Thammarat. Det advares mot heftig regn, sterk vind og høye bølger.

Tusenvis av turister skal også ha flyktet fra noen av Thailands mest populære feriesteder.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo og kona Lise Greftegreff er på ferie på Koh Samui. Paret har bodd i en villa de leide på stranda, men så seg nødt til å flykte til et hotell oppe i høyden i dag tidlig.

«You never know»

Brøndbo og kona føler seg trygge på hotellet de nå er på, men forteller om et forferdelig uvær som herjer utenfor.

- De ansatte ved anlegget fryktet at løse deler fra båter eller andre gjenstander skulle fly mot husfasadene. De evakuerte oss ikke, men de sa «you never know». De har ikke så mye erfaring med denne typen stormer utenfor sesongen her. Bølgene er helt enorme på de ellers fantastiske strendene, sier Brøndbo til Dagbladet.

Tsunami friskt i minne

- Vi ser ut over byen og at svære bølger pisker mot stranda. Det er helt grått og det regner slik at det høres ut som det er masse fisk som vaker i bassenget utenfor her. Det er helt sinnssykt. Til og med en trønder synes dette er ille. Hadde vi vært i villaen nede på stranda nå, hadde vi vært skikkelig nervøse, sier Brøndbo.

Brøndbo og kona merket at kontaktpersonen deres på hotellet var bekymret for det varslede været.

«PABUK»: Stormen «Pabuk» er forventet å treffe land innen de neste timene fredag. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har jo tsunamien friskt i minne, og vet at det kan bli dramatisk med tanke på havnivået. Da vinden begynte å ta seg opp i dag tidlig og regnet høljet ned, gikk vi på booking.com for å sjekke muligheten for å komme oss på et annet hotell. Det var fullt overalt og bare to rom ledig. Det var nok mange som tenkte det samme som oss. Vi booket med en gang, sier Brøndbo.

To poser potetgull

I skrivende stund er klokka 17.03 i Thailand. Om et par timer ventes det at vindstyrken kommer til å øke.

- Det skal øke fra 19-20 tida i kveld. Vi føler oss trygge her vi er nå. Vi har to poser potetgull og en pose pistasjnøtter. Det er ingen muligheter for å komme seg til noen butikk nå. Alt er stengt og barrikadert med sandsekker. Det er ekstreme mengder vann i gatene, sier Brøndbo.

Brøndbo forteller at de fortsatt har strøm på hotellet de befinner seg på, men forteller at det er risiko for strømbrudd.

- Hvis strømmen går har vi to kubbelys og et halvt utbrent telys, sier Brøndbo.