PÅ FERIE: Bjarne Brøndbo og kona Lise Greftegreff er for tida på ferie i Koh Samui. Men uværet som var meldt, ble ikke så farlig som fryktet. Foto: Privat
PÅ FERIE: Bjarne Brøndbo og kona Lise Greftegreff er for tida på ferie i Koh Samui. Men uværet som var meldt, ble ikke så farlig som fryktet. Foto: Privat Vis mer

Stormen «Pabuk»

Bjarne Brøndbo slapp med skrekken i Thailand

Thailand slapp lettere fra stormen «Pabuk» enn ventet, og nå sier Bjarne Brøndbo at han og kona Lise Greftegreff vil bli værende lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kveld inntok den tropiske stormen Pabuk Thailand for fullt. Det var ventet å bli den verste stormen som har rammet landet siden 1989.

30 000 mennesker ble evakuert i kystbyen Nakhon Si Thammarat, og det ble advart om kraftig regn, sterk vind og høye bølger, ifølge The Nation.

- Dere kan ikke bli værende her. Det er for farlig, skal det ha blitt ropt fra megafoner av myndighetspersonell i løpet av fredag kveld.

Tusenvis av turister skal også ha flyktet fra noen av Thailands mest populære feriesteder.

Men til tross for at én person er bekreftet omkommet og en annen er meldt savnet - etter at en fiskebåt med et mannskap på seks personer ble rammet av kraftige bølger - har stormen gjort mindre skade enn først fryktet, ifølge The Telegraph.

Thailands meteorologiske departement uttalte at de kraftigste vindkastene var på opptil 65 km/t fredag kveld, og advarte om at sterk vind og bølger på opptil fem meter vil vedvare lørdag.

Brøndbo i Thailand

Også DDE-vokalisten Bjarne Brøndbo, som ferierer i Koh Samui sammen med kona Lise Greftegreff, var bekymret for stormen som var på vei.

I et intervju med Dagbladet fredag formiddag fortalte han at de så seg nødt til å flykte fra en villa de leide på stranda, og opp til et hotell i høyden.

- Vi ser ut over byen og at svære bølger pisker mot stranda. Det er helt grått og det regner slik at det høres ut som det er masse fisk som vaker i bassenget utenfor her. Det er helt sinnssykt. Til og med en trønder synes dette er ille. Hadde vi vært i villaen nede på stranda nå, hadde vi vært skikkelig nervøse, fortalte han.

Når Dagbladet snakker med Brøndbo lørdag morgen norsk tid, kan han fortelle at det har gått mye bedre enn først fryktet.

- Det har gått veldig fint. Det ble ikke på langt nær slik det ble spådd tidligere i uka, beroliger han.

- Det har vært masse regn, og jeg tror det har vært en del vind ettersom bølgene har vært høye. Vi var på åsen og kikket utover, og da så det veldig heftig ut.

«PABUK»: Stormen «Pabuk» er forventet å treffe land innen de neste timene fredag. Video: NTB Scanpix Vis mer

Bestilte pizza

Som planlagt kjørte de tilbake til villaen de leier ved stranda lørdag morgen thailandsk tid. Langs veien var stormens herjinger synlige.

- Noen steder langs veien var det nesten uframkommelig. Det var sinnssykt mye vann, og ved utsatte steder nådde vannet til navlen.

På hotellet hadde de bunkret opp med matforsyninger: to poser potetgull og en pose pistasjnøtter.

- Holdt forsyningene?

- Nei, nei, nei. Vi fikk bestilt mat fra en takeaway-restaurant. Etter halvannen time kom det to personer på motorsykkel med maten til oss. De var gjennomvåte, men pizzaen var god, forteller han.

- Ingen dramatikk

Men bortsett fra at de savner sola, har de det helt fint på ferie, bedyrer Brøndbo.

- Vi har ikke opplevd noen som helst dramatikk, men det er litt annet vær enn vi forventet da vi valgte å reise hit. Det går lite solkrem, for å si det sånn, sier han og forteller at de har sittet inne i to døgn.

Videre er planen å dra til en dagligvarebutikk - som for øvrig har vært ribbet for brødvarer i påvente av stormen - for å få tak i noe mat.

Avslutningsvis forteller Brøndbo at til tross for været, så følger de planen og blir værende noen uker til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer