Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bjarne Håkon er så romslig som han ser ut

Erna og Siv vil savne blide-Hanssen.

STEINKJER 20080813: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gir seg etter 12 år på Stortinget., men fortsetter gjerne som statsråd også etter valget i 2009.
Foto Ned Alley / SCANPIX
STEINKJER 20080813: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gir seg etter 12 år på Stortinget., men fortsetter gjerne som statsråd også etter valget i 2009. Foto Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Både Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg sier det blir uvanlig å ikke ha en blid Bjarne Håkon Hanssen å bryne seg på, etter at helseministeren i dag gjorde det klart at han gir seg med politikk.

Selv om de har vært svært uenige om mye, sier Jensen at hun vil savne trønderen.

- Det blir litt rart, for han har vært med lenge, og han er en veldig hyggelig person. Han er jovial og en mann det går an å snakke med. Den omgjengeligheten hans kommer jeg til å savne, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Kollegaer
Hun sier det er kvaliteter å sette pris på, uansett partitilhørighet.

- Vi bruker mye tid på å diskutere og være uenige på Stortinget, men vi har også et bredt kollegialt forhold på tvers av partiene.

Hun sier det kom som en overraskelse at han gir seg, men mener også at Soria Moria II-plattformen som ble offentliggjort i går, viser at Bjarne Håkon Hanssen ikke har fått gjennomslag for sine ønsker.

- Jeg tror han må være en av de som er mest skuffet over Soria Moria II. Der er det mye som strider med de signalene han har gitt i valgkampen. Det er åpenbart at han har fått lite gjennomslag, kanskje det har bidratt til å demotivere, sier Siv Jensen.

Nav-køer
Til tross for gode ord om statsrådens lynne, mener hun det er stor grunn til å stille spørsmål ved det som kan bli arven etter en av de siste års mektigste politikere. Han har stått bak flere store reformer i offentlig sektor - og ikke alle har falt på plass som planlagt.

- Han har hatt ansvaret for Nav-reformen, som hadde bred støtte i Stortinget, men ikke har blitt håndtert godt nok og fått god nok politisk oppfølging. Resultatet har vist seg å være lange køer og mange misfornøyde brukere. Og som helseminister har han skjøvet foran seg forventningene om at samhandlingsreformen skal løse alt. Det har også vært en skuffelse for mange.

- Mener du at han flykter fra reformene sine?

- Det er statsministeren som bemanner regjeringen. Men jeg konstaterer at det er mye som gjenstår.

Erna overrasket
Erna Solberg ble overrasket da hun hørte nyheten i dag. Hun hadde trodd Hanssen i hvert fall ville se samhandlingsreformen ferdig gjennomført.

- Jeg ble litt overrasket. Det var et tegn på at han ikke ville holde på så lenge, at han ikke tok gjenvalg, men jeg hadde trodd han ville følge samhandlingsreformen gjennom Stortinget. Det har jo vært hans hjertebarn, sier Solberg til Dagbladet.

Hun har likevel forståelse for at han trekker seg.

- Jeg har respekt for at folk trekker seg når de ikke har har gløden. Men det er litt leit i det at jeg har oppfattet Bjarne Håkon Hanssen som i den fløyen av Ap som ligger nærmere sentrum. Han har for eksempel hatt en forståelse av at offentlig sektor må moderniseres.

Nå lurer hun på hvem som vil etterfølge ham.

- Det blir spennende å se om det blir en moderniserer, eller om de vil fortsette med den antimoderniserings-retningen de har fulgt så langt.

Fotball-venner
På et kollegialt og personlig plan, har Erna Solberg satt stor pris på å ha Hanssen som politisk kollega.

- Han er så romslig som han ser ut. Han er en hyggelig og trivelig mann. Og når en, som vi, har barn som spiller på samme fotballag, møtes du en del, sier Solberg.

Hvis Hanssen ikke flytter, forventer hun å se ham på sidelinja igjen. Selv om hun innrømmer at det oftest er ektemannen som får tid til å se barna spille fotball.

-RART: Frp-leder Siv Jensen sier hun har satt pris på Bjarne Håkon Hanssens sosiale egenskaper, til tross for mange tøffe dueller. FOTO: SCANPIX
-RART: Frp-leder Siv Jensen sier hun har satt pris på Bjarne Håkon Hanssens sosiale egenskaper, til tross for mange tøffe dueller. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling