- Bjarne Håkon Hanssen feilinformerte Stortinget

Hanssen serverte usannheter om oppfølging av over hundre syke oljearbeidere fra talerstolen i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Bjarne Håkon Hanssen sa at tilbakeholdelse av giftinformasjon fra ConocoPhillips ikke har vært et problem i utredning av tidligere oljearbeidere fra Ekofisk. Statsråden brukte de arbeidsmedisinske avdelingene ved sykehusene som sannhetsvitner for denne påstanden.

De arbeidsmedisinske ekspertene sier at dette er en direkte feil fremstilling.

Stortingsrepresentant Åse Gunhild Woie Duesund (Krf) stilte under den ordinære spørretimen i Stortinget onsdag denne uka statsråd Bjarne Håkon Hanssen spørsmål om han ikke nå vil beordre en gransking, etter at Dagbladet.no har avdekket at oljeselskapet ConocoPhillips har tilbakeholdt giftinformasjon som er nødvendig for at skadde oljearbeidere får en rettferdig yrkesmedisinsk vurdering.

Bjarne Håkon Hanssen brukte, i sitt svar fra Stortingets talerstol, de arbeidsmedisinske avdelingene som sannhetsvitner for å underbygge at tilbakeholdelse av giftinformasjon fra selskapet ikke har vært et problem i utredning av tidligere oljearbeidere fra Ekofisk.

«Petroleumstilsynet har løpende kontakt med selskapene og har vurdert de påstandene som også spørreren viser til, om tilbakeholdelse av giftinformasjon. Tilsynet finner ikke grunnlag for disse påstandene, men viser til at selskapene framskaffer informasjon av høy kvalitet til de yrkesmedisinske avdelinger som skal utrede pasienter, og at de legger ned et betydelig arbeid for at informasjonen skal gi et riktigst mulig bilde. Dette har også de yrkesmedisinske avdelingene bekreftet. Jeg har derfor full tillit til Petroleumstilsynets vurdering», sa statsråd Bjarne Håkon Hanssen i Stortingets spørretime onsdag og understreket:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer