Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne Håkon Hanssen tilbudt jobb i bank og som rådgiver

Gir seg i politikken. - Jeg trenger en pause, sier Hanssen.

GÅR AV: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen går av som statråd.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
GÅR AV: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen går av som statråd. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): — Jeg er ikke lenger hundre prosent dedikert. Jeg føler jeg trenger en pause fra politikken, sier Hanssen til VG.

- Jeg har jobbet med store, tunge saker som pensjonsreformen, NAV-reformen og helsereformen. Jeg har ønsket å jobbe med store endringer av samfunnet, men det er krevende, og du må være hundre prosent dedikert. Jeg er ikke lenger hundre prosent dedikert. Jeg føler jeg trenger en pause fra politikken, sier Hanssen i et ekslusivt intervju med VG i dag.

Han forteller avisa at han har hatt denne tanken i bakhodet lenge. Hadde Ap tapt årets stortingsvalg, hadde valget vært enkelt.

Tre dager etter valget tok han avgjørelsen om å gå av. Det var en vanskelig beslutning.

Har flere jobbtilbud
I et intervju med P4 i dag, sier Hanssen at han ønsker å jobbe i det private næringsliv, og at han allerede har fått flere jobbtilbud som han skal bruke den nærmeste tiden til å vurdere.

På direkte spørsmål om hvilke jobber han er tilbudt, svarer Hanssen at han har et tilbud å bli med i et rådgivningsfirma med mange kloke mennesker, som er under etablering, og et tilbud fra en bank i Trøndelag.

«Orket ikke mer hvit løgn»
VG titler saken i dagens papirutgave med «Orket ikke mer hvit løgn». Hanssen har nemlig blitt spurt flere ganger om han kommer til å forsette som statsråd i fire nye år. Dette har han svart ja på.

Statsminister Jens Stoltenberg sier han ble overrasket over snuoperasjonen til Hanssen, men bekrefter at han har kjent til at han ville slutte som politiker.

— Alle mennesker kan trenge en pause iblant, sier Stoltenberg.
Bjarne Håkon Hanssen har jobbet som politiker på heltid i 18 år.

Han var landbruksminister fra 2000 til 2001, arbeids- og inkluderingsminister fra 2005 til 2008 og helseminister fra 2008. Han ble valgt inn på Stortinget i 1995, men tok ikke gjenvalg under årets stortingsvalg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media