Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne Håkon risikerer kjempebot

Bjarne Håkon Hansen kan starte i ny jobb med å få ei kjempebot.

BOT SOM SVIR: Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen får mye kritikk for sitt jobbytte. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BOT SOM SVIR: Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen får mye kritikk for sitt jobbytte. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen risikerer opp mot en halv million i bot fordi han ikke har informert Karanteneutvalget om sin nye jobb som partner i First House.

SMS fra Afrika
Det er Karanteneutvalget som avgjør spørsmål om karantene og saksforbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere ved overgang til stillinger og verv utenfor statsforvaltningen og ved oppstart av næringsvirksomhet.

— Bjarne Håkon Hanssen sendte meg en SMS fra Afrika i går. Der informerte han om at han vil ta kontakt med oss i neste uke, sier leder av Karanteneutvalget, advokat Endre Skjørestad, til Dagens Næringsliv.

Plikter å melde fra
I retningslinjene for «Informasjonsplikt, karantene og saksforbud for politikere», går det fram at det er politikeren selv som må vurdere om jobbskiftet er av en slik karakter at Karanteneutvalget skal informeres. Informasjonen må fremlegges i god tid slik at utvalget skal kunne behandle saken før politikeren begynner i ny jobb.

— Generelt kan jeg si at regelverket sier at politikeren plikter, senest tre uker før eventuell tiltredelse, å gi nødvendige opplysninger til utvalget, sier Skjørestad.

Bot som svir
Dersom Karanteneutvalget skulle komme til at Hanssen har brutt informasjonsplikten, risikerer den tidligere statsråden en bot som svir.

Boten er ifølge regelverket fastsatt tilsvarende inntil seks måneders lønn. Det er utvalget som fastsetter størrelsen på boten. Med Hanssens millionlønn som statsråd, risikerer han dermed opp til en halv million i bot.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media