Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne Håkon svarer deg NÅ

Den avtroppende helseministeren svarer deg på spørsmål nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) I går kom beskjeden om at Bjarne Håkon Hanssen trekker seg som statsråd.

I dag kan du spørre Hanssen om tiden som toppolitiker, hvorfor han velger som han gjør, hvordan han har hatt det som helseminister - eller hva du vil.

Send spørsmål nå
Bjarne Håkon Hanssen vil besvare dine spørsmål fra klokken 14.30 til klokken 15.00 i dag på www.db.no. Du kan sende inn spørsmål nå.

Den avtroppende statsråden møtte Dagbladet på sitt kontor i regjeringskvartalet i går for å utdype hvorfor han har sagt opp jobben.

- Jeg synes fortsatt det er gøy å være toppolitiker, men mangler litt av motivasjonen. Nå vil jeg gjøre andre ting som kan gi meg et påfyll av kreativitet, sier Hanssen til Dagbladet.

Fått nye jobbtilbud
Han har allerede fått tilbud om å jobbe for Sparebank1-gruppen i Trøndelang og har dessuten vært i kontakt med et ferskt gründerfirma i Oslo.

- Nå skal jeg bruke månedene framover på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Det høres veldig spennende ut å prøve seg som gründer. Der får jeg bruke kreativiteten på en helt annen måte enn som helsestatsråd, sier Hanssen.

Den tunge tiden
Til Dagbladet forteller han åpent om hva som har vært tyngst å takle mens han har vært toppolitiker.

- Den tyngste tiden var arbeidet med sykelønnsordningen for over tre år siden og striden med Gerd-Liv Valla i den forbindelse, sier Hanssen.

- Det at jeg ble kalt en løgner var vanskelig å svelge. Valla sa det til meg - og det var det verste fordi det gikk på min integritet. Jeg mener at jeg er en veldig ærlig person, derfor var det tøft å takle, sier Hanssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling