- Bjarne Håkon tjener på lange helsekøer

Høyre krever at offentlige og private sykehus likestilles. - De røgrønne skaper klasseskiller innen helse, sier Michael Tetzschner (H).

FÅR PEPPER: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gir seg som stortingsrepresentant etter valget, men vil gjerne fortsette i statsrådstolen. Det vil ikke Høyre at han gjør.
Foto Ned Alley / SCANPIX
FÅR PEPPER: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gir seg som stortingsrepresentant etter valget, men vil gjerne fortsette i statsrådstolen. Det vil ikke Høyre at han gjør. Foto Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er «lønnsomt» for staten, men ikke samfunnet,  å sette folk i kø fremfor å løfte folk ut av sykehuskøen og la dem få behandling ved private sykehus på statens regning, sier Michael Tetzschner, stortingskandidat og leder av Oslo Høyre.

Han reagerer på at 250 000 mennesker i dag venter i helsekø og setter det i sammenheng med at private helseforsikringer har økt kraftig de siste årene.

Ledig kapasitetTetzschner mener sosialdemokratiet har skapt et klasseskille hvor det er de som har råd til det som kan betale dobbelt for den behandlingen de trenger - først over skatteseddelen, deretter direkte til et privat sykehus.

- Bjarne Håkon tjener jo på lange helsekøer fordi folk da velger et privat alternativ som staten ikke sitter igjen med regninga på, sier Tetzschner.

- Dersom Bjarne Håkon Hanssen vil, kan han løfte tusener av syke mennesker ut av sykehuskøen i morgen. Slik det er nå, er det kun de som har råd til det selv eller de som har en «snill» arbeidsgiver som får behandling ved private sykehus. Mens det står over en kvart million i kø utenfor de statlig drevne sykehusene, melder de private sykehusene at de har ledig kapasitet, sier Tetzschner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer