Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne Håkon vil granske oljeskandalene

Undersøker Dagbladet.no-avsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Onsdag denne uka gikk store deler av Arbeids- og sosialkomiten på Stortinget knalhardt ut i Dagbladet.no. De mener statsråd Bjarne Håkon Hanssen må gripe inn og beordre uavhengig gransking av både Statoil og ConocoPhillips, etter Dagbladet.nos avsløringer av lovbrudd og nedyssing i MS-saken og Ekofisksaken.

Statsråden ser svært alvorlig på de påstandene som er framsatt i Dagbladet.no om Statoil og ConocoPhillips.

Departementet vil nå gå nøye gjennom saken med rette fagmyndighet. I løpet av én til to uker vil departementet komme med planer om hvordan de tenker å håndtere denne saken, opplyser departementets presseavdeling.

Leder Karin Andersen (SV) i Arbeids og sosialkomiteen var onsdag i møte med Bjarne Håkon Hanssen og øvrig politisk ledelse i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Hun forteller at Dagbladet.nos avsløringer var et tema på dette møtet.

- Departementet kommer til å gå nøye gjennom hva som er kommet fram i denne saken. Det lovet statsråden på møtet, sier Karin Andersen.

- Selv er jeg enig i at det som er kommet fram er så alvorlig at man, om nødvendig, må nedsette en uavhengig granskingskommisjon overfor Statoil og ConocoPhillips.

Andre nestleder i komiteen, Lise Christoffersen, var også i møtet med statsråden.

VARSLER TILTAK: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil se nærmere på oljeindustrien etter Dagbladet.nos avsløringer. Foto: SCANPIX
VARSLER TILTAK: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil se nærmere på oljeindustrien etter Dagbladet.nos avsløringer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har tatt opp saken med statsråden. Han lovte å følge opp saken, spesielt det som gjaldt påstandene om brudd på arbeidsmiljøloven og lokk på tidligere undersøkelser, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!