Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarne Håkons sjarmoffensiv

Onsdag sto Pølse-Hanssen frem i VG. Han prioriterer politikk foran tre barn og gjør sjelden husarbeid. Sjarmerende?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pølse-Hanssen er blid, matglad, folkelig og forstår hva som rører seg i folkedypet. Dét har vi iallfall trodd til nå.

Pølse-Hanssens dårlige uke startet forrige fredag, da han fortalte den svenske, vakre forfatteren Liza Marklund at «...det er få som er like vakre som deg som kaller seg feminister i Norge». Men i dag skyter Bjarne Håkon seg selv i foten så vi kommer til å huske det helt frem til landsmøtet i Ap i november.

I

et VG-intervju

har nemlig gromgutten og eks-landbruksministeren bestemt seg for å gi leserne innblikk i både samværet med barna etter skilsmissen og sitt syn på «ansvaret i hjemmet», eller husarbeid, som det ofte kalles.

Pølse-Hanssen har tre barn i Namsos som forteller ham at de synes at de ser faren sin for lite. «De har aldri har krevd at jeg skal slutte på Stortinget, men de sier at de skulle ønske at Stortinget lå i Namsos.» Hanssen synes at «unger er fine, de gir uttrykk for hva de føler».

Selv sier Hanssen at han synes politikken er verdt prisen han betaler, nemlig at han sjelden ser sine tre barn i Namsos:

«Når jeg har valgt å flytte fra tre barn, kan jeg ikke bli sentimental for at jeg ikke får oppfylt behovet for å være far,» sier Pølse-Hanssen og nestlederkandidaten til VG.

For riktig å understreke poenget, gjentar han:

«Menn i vår situasjon må ikke fremstå som menn med tårer i øyekroken. Vi har tatt et valg, og må leve med konsekvensene.»

Er det egentlig mannens behov for å være far det handler om?

For riktig å understreke at han ikke er så sympatisk som vi alltid har trodd, trår han til med flere bekjennelser, denne gangen om familieliv nummer to:

- Hanssen forsøker å delta i hjemmet...

- men han har så dårlig tid at det er kona som har ansvaret.

Han forstår tydeligvis selv at det høres dumt ut, for han passer på å følge opp med litt respekt for kvinner generelt:

«Mange kvinnelige kolleger på Stortinget har fortsatt ansvaret hjemme. Veldig mange kvinner er dobbeltarbeidende,» sier han forståelsesfullt.

Det er riktig, det, Hanssen. Det kan være på grunn av menn som deg.

Hanssen avslutter med å gi våre kolleger i VG en uttalelse som oser av ansvar og mandighet:

«Det er ikke sikkert at man trenger å være fysisk mer til stede, bare man gjør de rette tingene når man er hjemme. Det handler om ansvarsfølelse i hjemmesituasjonen,» forteller Hanssen.

For det første: Hvis man ikke er fysisk til stede, viser all erfaring at det er vanskelig å sette på vaskemaskinen, skifte sengetøy, kle på barna og smøre matpakker.

For det andre: Det er muligens ikke helt troverdig å snakke om ansvarsfølelse i hjemmesituasjonen etter først å innrømme at kona har ansvaret for hjemmet og at politikk kommer foran hyppigere samvær med barna. Eller?

Jeg skjønner at Liza Marklunds skjønnhet var så stor at en trivelig kar som Bjarne Håkon sa ganske dumme ting fordi han ville være morsom. Han innrømmer det selv også: Den uheldige kommentaren var egentlig et dårlig forsøk på å være morsom.

Derfor tilga jeg Pølse-Hanssen øyeblikkelig. I dag må jeg tenke meg litt mer om.

Hanssen skal ha ros for at han er ærlig. Den ærligheten er det få politikere som har. Men rekken av dumme innrømmelser i VG kan i verste fall koste ham nestleder-vervet i Ap.

Pølse-Hanssen! Du har tidligere klaget over at pressen alltid tok bilder av deg med mat. Du får håpe at de neste bildene viser deg med barn og oppvaskbørste.

EN SYMPATISK KAR</B> til nå. Men HansSens meninger kan gi ham problemer, ikke minst med den kvinnelige halvdelen av velgerne.
Hele Norges coronakart