Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarte Baaslands mor siktet for grovt bedrageri

Bodhild Baasland anklaget for å ha underslått 5,5 millioner kroner.

FIKK PENGER VIA SIN MOR: Bjarte Baasland fikk lån gjennom sin mor Bodhild. Foto. ROLF M. AAGAARD
FIKK PENGER VIA SIN MOR: Bjarte Baasland fikk lån gjennom sin mor Bodhild. Foto. ROLF M. AAGAARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bodhild Baasland er siktet for forsettlig grovt bedrageri av 5, 5 millioner kroner. Hun nekter straffskyld.

Siktelsen var klar mandag. Bodhild Baasland (64), kona til tidligere biskop Ernst Baasland og mor til bedrageritiltalte Bjarte Baasland, skal ha begått grovt bedrageri på 5,5 millioner kroner, skriver nettutgaven til Vårt Land.

Bodhild Baasland ønsker ikke å kommentere siktelsen, utover å si at hun ikke erkjenner straffskyld, opplyser hennes forsvarer, advokat Harald Stabell.

Seks anmeldelser

Politiet har etterforsket henne etter at hun ble anmeldt av seks personer. Bodhild Baasland lånte penger av venner og familie for å hjelpe sønnen Bjarte. Flere av dem hun lånte penger av, mener de ble ført bak lyset da hun ba om lån.

- Vi har gått gjennom bevisene og mener vi har holdepunkt for å sikte henne for dette beløpet, sier politiadvokat Knut Horn ved finansseksjonen i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Bjarte Baasland skal møte i Oslo tingrett 1. oktober for å svare for tiltalen på grovt bedrageri av 27 millioner kroner. Han har erkjent straffskyld, og saken går som en såkalt tilståelsessak.

Flere avhør

Politiet vil nå avhøre flere personer i forbindelse med saken mot Bodhild Baasland.

- Forsvareren har bedt om at ytterligere personer blir avhørt. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hvem dette er, sier Horn.

Moren skal ha lånt rundt 40 millioner kroner av familie og venner samt i flere banker. Noen av långiverne skal ha gitt uttrykk for at de ble lurt til å låne henne penger på falske premisser.

Blant annet skal de ikke ha kjent til at flere andre personer også hadde lånt Bodhild Baasland penger. Långiverne trodde de var alene, og skal ha blitt fortalt at de skulle få pengene tilbake innen tre uker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling