Bjarte best med ny teknikk

En ny langrennsteknikk har gjort Bjarte Engen Vik til en enda mer komplett kombinertløper. I dag tok han en ny suveren verdenscupseier, mens Kenneth Braaten sørget for dobbelt norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke vunnet dobbelt på flere år i kombinert, sier Jan Erik Aalbu

. Landslagssjefen kan ikke huske sist det skjedde, men gleder seg stort over laginnsatsen med fem mann blant de 15 beste.

Aller best er Bjarte Engen Vik som tok sin andre strake verdenscupseier og overtok ledertrøya fra Hannu Manninen. I bakken har 27-åringen fra Bardufoss dominert lenge, mens langrennsformen har vært mer ustabil. Etter OL-gullet i fjor gikk det tungt i sporet.

Raskere takt

- Jeg håper å gå fortere i februar i år enn på samme tid i fjor. Jeg har lagt om teknikken litt, og fått en annen frekvens på skigåingen. Det var noe jeg fant ut av i sommer, da jeg gikk på ski på bre og på rulleski.

- Kan du utdype det?

- Det er hemmelig, for flere kan tjene på å gjøre det samme, ler Bjarte før han røper noe: - Takten er hurtigere, og jeg får armene fram litt tidligere i skøytingen. Det ser mer jabbete ut, men det er effektivt, sier Bjarte til NTB, vel vitende om at det ikke deles ut stilkarakterer i langrenn.

I Schonach forrige helg var Engen Vik 1.46 minutter foran nærmeste konkurrent. Søndag endte han 32,9 sekunder foran Kenneth Braaten etter å ha ledet etter hopprennet. Likevel føler ikke OL-vinneren at han har gjennomført en optimal konkurranse denne sesongen.

Takler presset

- I de to siste konkurransene har jeg fått til ett godt og ett brukbart hopp, men det begynner å bli bra, sier Engen Vik.

Når han får fullklaff er det neppe noen som rører ham. Derfor er det ingen tvil om hvem som er storfavoritt foran VM. Akkurat det plager ikke Bjarte.

- Jeg er ikke redd for å si at jeg håper på gull i Ramsau. Jeg må tåle å være favoritt og taklet det bra i Nagano. Det gir selvtillit, sier Bjarte Engen Vik.

Før sesongstart var landslagssjef Jan Erik Aalbu klar i sin tale: Vi må vinne noe i Ramsau. Derfor er det betryggende at flere enn Bjarte Engen Vik er med i toppen.

(NTB)