Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjarte Engen Vik i ensom majestet

Raufoss (NTB - Geir Andreassen): Bjarte Engen Vik hadde ingen store problemer med å ta sin fjerde strake NM-tittel i kombinert. Han gikk i mål i ensom majestet, og seieren var aldri truet. Nå skal Bardufoss-løperen hvile seg fram til den endelige storformen som skal innfinne seg i VM om en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gikk han ut 2.48 minutter før Kenneth Braaten i det kombinerte langrennet. Avstanden i mål etter 15 kilometer i kaldt vintervær var skrumpet inn til 2.36. Men Engen Vik fikk likevel bekreftelsen han håpet på, selv om han ikke trengte å gå helt i kjelleren.

- Jeg gikk jevnt, og kroppen fungerte bra. Jeg prøvde å presse meg litt underveis, men det var vanskelig å ta ut det lille ekstra med en såpass stor ledelse, sa Engen Vik til NTB.

Kontroll

Bjarte Engen Vik har tatt bare fire NM-medaljer, men alle er av edleste valør. Han føler at han har veldig god kontroll på seg selv før VM, kanskje bedre kontroll enn foran OL i fjor.

- Jeg er stabil i bakken og kanskje et hakk bedre enn ved samme tid i fjor. Jeg har vel størst muligheter i det tradisjonelle rennet. På sprinten har det lettere for å bli dueller, og det er i slike dueller at jeg har min svakhet. Jeg mangler et ekstragir i en spurt, sa NM-vinneren.

Tirsdag drar kombinert-troppen til VM i Ramsau. I dagene fram til avreise blir det bare avslapning hjemme på sofaen for den suverene NM-kongen i kombinert.

Sint Lundberg

Mens Engen Vik ødela spenningen i gullkampen med et suverent hopprenn fredag kveld, og Kenneth Braaten ikke overraskende beholdt 2. plassen, var det største spenningsmomentet lørdag kampen om bronsemedaljen.

Ut på den siste fem kilometer-runden så det ut som det kunne bli et trippel-oppgjør mellom Fred Børre Lundberg, Halldor Skard jr. og Trond Einar Elden. Men mot mål kom Elden først med Lundberg på slep. I spurten valgte Elden det beste sporet, mens Lundberg mente at han ble hindret. I fullt sinne slengte han staven etter duellanten.

- Jeg var forbannet med det samme, men nå er det gått over, sa Lundberg.

- Jeg var først ut på oppløpet og visste at Fred Børre var like bak. Jeg gikk kanskje litt for mye midt i sporet, men gjorde vel ikke noe ulovlig, spurte Elden, som ikke så at Lundberg slo staven sin etter ham.

Skard til VM

Skard tapte veldig mye på den siste runden og gikk inn til 7. plass, slått av Knut Tore Apeland og Lars Andreas Østvik. De to kjempet om den sjette og siste VM-plassen. Likevel valgte Jan Erik Aalbu å ta ut Skard. Heming-løperen blir reserve til lagkonkurransen og drar til Ramsau først etter det individuelle rennet neste lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media